Umbro nieuwe kledingsponsor van Ethiopië vanaf 2019

Umbro gaat hard in Afrika. Na eerder deze maand een deal gesloten te hebben met de voetbalbond van Botswana en Zimbabwe, is het vandaag de beurt aan een ander Afrikaans land. Het Engelse sportmerk tekende vandaag namelijk een samenwerkingsverband met de Ethiopische voetbalbond. Dit betekent dat het merk van de ‘’dubbele diamant’’ vanaf nu de tenues en trainingskleding van het Ethiopische voetbalelftal en andere vertegenwoordigende elftallen van het land gaat verzorgen. De voetbalbond van Ethiopië en Umbro tekenden een contract voor de duur van vier jaar, wat betekent dat het Engelse sportmerk in ieder geval tot na het WK van 2022 verantwoordelijk is voor de tenues van het Ethiopische voetbalelftal. Umbro volgt Errea op als kledingsponsor, dat sinds 2016 de tenues van het land verzorgde.

Ethiopië neemt komende zomer geen deel aan de Afrika Cup in Egypte. Het land van bondscoach Abraham Mebratu was ooit wel een begrip. In 1957 was het land samen met Soedan en Egypte één van de eerste deelnemers aan de Afrika cup en in 1962 won het land de beker. Ethiopië nam nooit deel aan een wereldkampioenschap. Met het binnen halen van het nationale elftal van Ethiopië lijkt het merk uit Manchester zich nu ook meer en meer te richten op Afrika. En daar ligt nog een grote markt, zeker als het gaat om indrukwekkende voetbalshirts. Afrika en creatieve voetbalshirts zijn synoniemen. Een voorbeeld daarvan waren de vorig jaar door Nike gelanceerde Nigeria WK 2018 voetbalshirts. Ook lijkt Umbro te willen concurreren met Puma. Het Duitse sportmerk verzorgt dit jaar de tenues van landen die wel deelnemen aan de Afrika Cup, zoals Egypte, Senegal, Kameroen, Ghana en Ivoorkust.

We verwachten dat Umbro binnenkort de nieuwe Ethiopië tenues voor 2019-2020 lanceert. Dan hebben we meer nieuws. Ben je op zoek naar een t-shirt of hoodie om het Ethiopische voetbalelftal mee aan te moedigen? Check het dan exclusief in deze winkel!