29 september 2021

Ethiopië voetbalshirts 2021-2022

De nationale voetbalbond van Ethiopië en kledingsponsor Umbro hebben vandaag de nieuwe Ethopië voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Ethiopische voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar en de Afrika Cup of Nations, welke van 9 januari tot 6 februari plaats vindt in Kameroen. Umbro is sinds 2019 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Ethiopië.

Ethiopië thuisshirt 2021-2022

Het Umbro Ethiopië thuisshirt 2021-2022 is volledig groen en bevat een all-over print van driehoeken. Deze driehoeken zijn verwerkt in diagonale banen en zijn zowel geïnspireerd door de dubbele diamant van Umbro als de ster uit de vlag van het land. Verder bevat het Ethiopië thuistenue ook de andere kleuren van de Ethiopische vlag: geel en rood. Deze kleuren komen terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst staat het Umbro logo in het wit en de andere borst bevat het logo van de Ethiopische voetbalbond, de Ethiopian Football Federation (EFF). De broekjes en de kousen van het Ethiopië thuistenue zijn ook groen en bevatten zowel rode als gele details.

Ethiopië uitshirt en 3e shirt 2021-2022

Ethiopië heeft dit seizoen twee verschillende uitshirts. Het reguliere Ethiopië uitshirt 2021-2022 is volledig geel en bevat ook een all-over print van ruiten. Deze ruiten hebben twee tinten geel en bevinden zich over de gehele voorzijde van het tenue. Het gele uitshirt bevat verder een V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen is geheel in stijl van de kleuren van de Ethiopische vlag: groen/geel/rood. De logo's van Umbro en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. De broekjes en kousen van dit tenue zijn ook geel. Ethiopië heeft ook een 3e shirt, welke als alternatief dient voor het Ethiopië uitshirt. Dit voetbalshirt is volledig rood en bevat een all-over print van een zonnewiel. Het zonnewiel is een belangrijk symbool van het Afrikaanse land. Het wagenwiel komt vaak terug in de kerken in Ethiopië. Het 3e shirt bevat verder een V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen heeft dezelfde kleuren als op het andere uitshirt.

Ethiopië voetbalshirts bestellen

De nieuwe Umbro Ethiopië voetbalshirts 2021-2022 kun je vanaf oktober/november bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van de voetbalshirts is € 79,95. Check ook goedkope t-shirts van het nationale elftal in deze winkel! Directe levering!

Bestel je Ethiopië voetbalshirt altijd in deze fanshop! 

Ethiopië thuisshirt 2021-2022

Ethiopië uitshirt 2021-2022

Ethiopië 3e shirt 2021-2022