4 januari 2017

Ethiopië voetbalshirt 2017-2018

En weer een Afrikaans land dat haar nieuwe shirt voor 2017-2018 gelanceerd heeft. Afgelopen week lanceerden Errea en Ethiopië namelijk het nieuwe shirt voor 2017-2018 onder het motto #feelthepassion. Errea is de nieuwe kledingsponsor van het nationale elftal van Ethiopië en alle andere vertegenwoordigende elftallen en volgt daarmee adidas op. In het nieuwe shirt speelt Ethiopië de wedstrijden gedurende deze periode. Het land neemt niet deel aan de Africa Cup of Nations, welke volgende week start in Gabon. Bovendien is het land al uitgeschakeld voor een ticket naar het WK van 2018 in Rusland. Afgelopen week werd alleen het nieuwe thuisshirt door Errea bekend gemaakt. We bespreken het design van het nieuwe shirt van het elftal hieronder.

Het nieuwe Ethiopië shirt voor 2017-2018 is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. Het shirt is namelijk overwegend groen en wordt gekenmerkt door de gele band over de borst. Deze band bevat een subtiel rood detail aan de rechterkant. Verder is het nieuwe shirt van Ethiopië uitgerust met een gele v-hals en een gele bies aan de onderkant van de mouwen. Op de borst prijken de logo's van de Italiaanse kledingsponsor en de voetbalbond: EFF (Ethiopian Football Federation). Het nieuwe Ethiopië tenue wordt gecompleteerd door een groen broekje en groene kousen met gele details. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt en tenue van ''The Walyas Antilopes''.

Ethiopië staat momenteel 126e op de FIFA wereldranglist en staat onder leiding van Swenet Bishaw. Het nieuwe Ethiopië shirt voor 2017-2018 kan je vanaf januari 2017 kopen in de onderstaande shop. Check daar ook verschillende goedkopere t-shirts van het Afrikaanse land!

Koop je Ethiopië shirt in deze officiële SHOP!

Ethiopie -shirt -2017-2018