Na verschillende andere Nike voetbalshirts is ook het nieuwe 2012/2013 uitshirt van Turkije uitgelekt. In dit voetbalshirt speelt het nationale voetbalelftal van Portugal de WK kwalificatie uitwedstrijden en de oefenwedstrijden op vreemde bodem ter voorbereiding op het WK van 2014. Turkije heeft zich namelijk niet weten te plaatsen voor het EK van 2012. Het land delfde het onderspit tegen Kroatie in de playoff wedstrijden. Turkije was tweede geeindigd in een poule (A) met Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Azerbeidzjan en Kazachstan.

Het Turkije uitshirt 2012/2013 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door een glimmende rode baan over de borst. In deze baan staat op de rechterborst de swoosh van teamkledingsponsor Nike in het wit en op de andere borst het logo van de Turkse voetbalbond TTF (Türkiye Futbol Federasyonu). Het Turkije uitshirt wordt verder gecompleteerd door een ronde witte kraag.

In hoeverre dit daadwerkelijk het nieuwe Turkije voetbalshirt wordt, kunnen wij niet bevestigen. Wanneer dit officieel bekend wordt, hebben wij uiteraard weer nieuws. Dan zullen er ongetwijfeld ook nieuwe details van dit shirt bekend gemaakt worden. Check hieronder in ieder geval de door Footballshirts.com uitgelekte foto van het nieuwe uitshirt van het Turkse nationale voetbalteam. Deze kan je medio mei kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

Turkije voetbalshirts 2012/2013