1 juli 2020

T-Mobile shirtsponsor FC Utrecht vanaf 2020-2021

FC Utrecht heeft vanaf dit seizoen een nieuwe hoofd-en shirtsponsor. Op het nieuwe FC Utrecht thuisshirt 2020-2021 staat namelijk het logo van T-Mobile. Vorig jaar stond het logo van het telecombedrijf al op de achterkant van de tenues en vanaf nu draagt het eerste elftal, Jong FC Utrecht en alle teams binnen de FC Utrecht Academie het logo van de T-Mobile op de voorkant van de tenues van de Domstedelingen. Eerder deze week nam de club afscheid van Zorg Van De Zaak. Het zorgbedrijf was sinds 2015 de hoofdsponsor van de club van trainer John van de Brom.

Het feit dat T-Mobile vanaf dit seizoen weer op de voorkant van de FC Utrecht voetbalshirts staat, betekent ook dat er geen sponsor meer op de achterkant van de FC Utrecht voetbalshirts staat en dat de namen en nummers weer op de achterkant van de tenues staan. Voorheen stonden de namen van de spelers namelijk op de borst.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Thijs van Es, algemeen directeur bij FC Utrecht reageert: “Het is geweldig voor het Nederlandse voetbal dat dergelijke grote merken instappen, juist in deze onzekere tijden. Dat geeft een boost aan onze organisatie. Het toonaangevend partnership is ook schitterend nieuws voor al onze supporters die de afgelopen tijd hebben laten zien achter ons te staan. We zijn enorm trots dat beide aansprekende merken elkaar verder gaan versterken. In de afgelopen jaren hebben we elkaar goed leren kennen en in deze vernieuwde samenwerking kunnen we maximaal profiteren van elkaars kwaliteiten. We zullen gebruik maken van het netwerk en de expertise van onze nieuwe hoofdsponsor om onze supporters nog sterker aan onze club te verbinden.”

Ook Onno Rip, Directeur Consumenten Sales & Terminals T-Mobile Nederland heeft hoge verwachtingen van het partnership tussen beide partijen: “Wij voelen ons verwant met de ambitie van deze club en hebben dezelfde winnaarsmentaliteit. FC Utrecht is zich de laatste tijd enorm aan het ontwikkelen en wij willen daarin verder bijdragen richting de toekomst, voor supporters en Business Club Leden. Als innovatiepartner van FC Utrecht brengen wij nieuwe technologieën naar het stadion, bouwen we een nieuw experience center voor demonstraties voor onze zakelijke klanten en trekken we samen met FC Utrecht op in de gebiedsontwikkeling rondom Stadion Galgenwaard. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking met de club, de spelers en haar supporters.”

Check hieronder nog een afbeelding van het nieuwe FC Utrecht thuisshirt met het logo van T-Mobile. Nike is ook dit seizoen de kledingsponsor van de club en dus verantwoordelijk voor het design van de tenues van de Eredivisionist. Het contract met Nike duurt nog tot 2022.

FC Utrecht voetbalshirt 2020-2021

Bron afbeeldingen: FC Utrecht