1 juli 2020

FC Utrecht thuisshirt 2020-2021

Vandaag hebben FC Utrecht en kledingsponsor Nike het nieuwe FC Utrecht thuisshirt 2020-2021 gepresenteerd. Dit is het tenue waarin het keurkorps van trainer John van den Brom de Eredivisie en KNVB Bekerwedstrijden in de Galgenwaard speelt gedurende 2020-2021. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design van het tenue van de Domstedelingen. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds vorig jaar zomer de tenues van Utrecht en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2022. Wel heeft de Eredivisionist vanaf dit seizoen een nieuwe hoofdsponsor.

FC Utrecht thuis shirt en tenue 2020-2021: een ode aan 50 jaar Utrecht

Vanaf dit seizoen staat het logo van T-Mobile namelijk op de voorkant van de tenues. Het telecombedrijf stond vorig jaar al op de achterkant van de FC Utrecht voetbalshirts, maar neemt vanaf dit seizoen de rol van hoofdsponsor op zich en heeft het stokje overgenomen van Zorg van de Zaak. FC Utrecht en T-Mobile tekenden een contract voor de duur van zeker één seizoen. Het nieuwe FC Utrecht thuisshirt 2020-2021 is een ode aan het het eerste tenue waarin de plaatselijk FC speelde in 1970, vijftig jaar geleden dus. In 1970 ontstond FC Utrecht na een fusie van drie voetbalclubs: Elinkwijk, DOS en Velox. Qua design is het voetbalshirt dan ook geïnspireerd door het FC Utrecht tenue van de jaren '70. Dit betekent dat er dit seizoen ook afscheid is genomen van het diagonale half-om-half design. De body van het FC Utrecht voetbalshirt 2020-2021 is wit en de mouwen zijn rood met een witte band aan de onderkant. Bovendien bevat het tenue van de club een rode V-hals. Een ander detail is te vinden aan de zijkanten van het tenue. Hier prijkt een print van de Utrechtse Dom. De achterkant van het thuistenue bevat traditiegetrouw de logo's van de clubs waaruit Utrecht is ontstaan en rondom het clublogo op de borst is een gouden lauwerkrans verwerkt met daarbij de tekst: ''1970-2020 – 50 JAAR.'' Het FC Utrecht thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met daarop ook het speciale FC Utrecht logo ter ere van het 50 jarig bestaan en de swoosh van Nike. Op de rechterpijp staat het logo van sponsor Dassy. De kousen van het nieuwe FC Utrecht tenue zijn geheel rood met een donker rode band op het midden.

Zoals alle Nike tenues zijn de voetbalshirts van FC Utrecht uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Kerk, Hoogma, Janssen, Ludovic, Klaiber en nog meer spelers. Check nu ook het nieuwe FC Utrecht uitshirt 2020-2021. 

FC Utrecht voetbalshirt bestellen

Het FC Utrecht thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de officiële webshop van FC Utrecht. Hier kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Ben je op zoek naar een gaaf retro voetbalshirt van de club? Check het dan in de onderstaande winkel. Hier bestel je het retro voetbalshirt voor een prijs van € 59,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering!

Bestel je FC Utrecht retro voetbalshirt in deze winkel! 

FC Utrecht thuisshirt 2020-2021

Bron afbeeldingen: fcutrecht.nl