Als het aan de PVV ligt wel! Na Fitna, de kopvoddentax en het in opspraak raken van een aantal PVV-ers is de PVV weer in het nieuws gekomen door een ludiek idee. De PVV vindt dat het Nederlands voetbalelftal niet in het gebruikelijke oranje, maar in een roze tenue moet meedoen aan het WK Voetbal in Qatar, mocht het team zich in 2022 plaatsen.

 

Daarmee wil de PVV dat een statement wordt gemaakt tegen de homofobie in de golfstaat. PVV-kamerlid Richard de Mos heeft hierover kamervragen gesteld. Dit naar aanleiding van de opmerking van FIFA-voorzitter Blätter die zei dat homo's zich tijdens het WK zich in Qatar maar moeten inhouden. Een opmerking die hij later afzwakte.De Mos spreekt van een kwalijke zaak: "Omdat het uitkomen voor je geaardheid daar tot 5 jaar cel kan opleveren. Daarom moet ons land er een statement maken door in het roze te spelen."

 

Mocht de PVV in 2022 nog bestaan, mochten de KNVB en de PVV het dan wel eens worden, mocht Quatar dan nog steeds een antipathie tegen homo's hebben, mocht Sepp Blatter dan nog leven, mocht meneer de Mos dan wat geloofwaardiger overkomen, dan zeggen wij: 'Mooi Roze is niet lelijk!'