Het nieuwe voetbalshirt van Spanje voor het jaar 2013 is bekend gemaakt door Adidas en de Spaanse voetbalbond. In dit shirt speelt Spanje haar wedstrijden gedurende de wedstrijden van de Confederations Cup in Brazilie volgend jaar. Aan dit toernooi doet het gastland mee, de winnaar van het WK en de winnaars van de overkoepelende continentale voetbalbonden. Spanje heeft zich voor de Confederations Cup geplaatst door Nederland in de finale van het wereldkampioenschap te verslaan. Iniesta maakte toen ver in de verlenging het winnende doelpunt voor Spanje. Spanje speelt bovendien in dit voetbalshirt in de WK kwalificatiewedstrijden gedurende 2013.

Het Spanje voetbalshirt is volledig rood en heeft de bekende gele accenten. Zo is de de hals voorzien van een geel V-teken en lopen over de mouwen de bekende Adidas trademark strepen. Het V-teken stond ook op de voetbalshirts van Spanje in 1924. Deze V heeft ook een symbolische betekenis en moet verwijzen naar de persoonlijkheid van alle spelers van het nationale voetbalelftal van Spanje, die de afgelopen 100 jaar de equipe gediend hebben. Op de linkerborst staat het logo van de nationale bond van Spanje. Hierboven staat een ster, wat staat voor het winnen van het wereldkampioenschap in 2010. Op de rechterborst staat het logo van teamkledingsponsor Adidas met daaronder de Golden Badge. Deze staat ook voor het behalen van de wereldtitel. De mouwen van het shirt zijn afgewerkt met een donkerblauwe rand. Het nieuwe Spanje thuistenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met gele Adidas trademark strepen. Op het short staan bovendien het logo van Adidas en de Spaanse vlag. De kousen zijn overwegend rood en voorzien van gele accenten.

De landen die meedoen tijdens de Confederations Cup zijn Japan, Mexico, Brazilië, Italië, Uruguay en Tahiti. De Afrika Cup moet nog gespeeld worden, dus de winnaar hiervan is nog niet bekend. De titelverdediger is Brazilië, die vier jaar geleden de Verenigde Staten versloeg met 3-2. Spanje is gewaarschuwd! Check hieronder de foto's van het nieuwe Spanje voetbalshirt 2013/2014. Deze kan je vanaf December 2012 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Spanje trainingskleding, trainingspakken, tenues, track jackets en andere merchandising van het land.

Koop het hier!

Spanje thuisshirt Confederations 2013

Spanje voetbalshirt 2013-2014

Spanje thuisshirt 2013-2014