Shirtsponsor Three schort samenwerking met Chelsea voorlopig op

Three, de hoofdsponsor van Chelsea, heeft besloten de samenwerking met de Londense voetbalclub voor onbepaalde tijd op te schorten. Dit heeft de club gedaan naar aanleiding van een beslissing van de Britse overheid om de tegoeden van Chelsea eigenaar Roman Abramovich te bevriezen. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft de Britse overheid de Russische eigenaar ook op een sanctielijst van Russische oligarchen gezet. Dit betekent dat Abrahmovich ook geen zaken mag doen in Groot Brittannië, wat als gevolg heeft dat de voorgenomen verkoop van Chelsea ook niet door kan gaan.

Een woordvoerder van Three reageert op het besluit om de samenwerking met Chelsea voorlopig op te schorten: '''Naar aanleiding van de beslissing van de overheid hebben we Chelsea gevraagd om de samenwerking voorlopig op te schorten. Dat voelt als de juiste keuze. Deze beslissing zal impact hebben op veel Chelsea-fans, maar we staan er gezien de omstandigheden achter.'' Three is sinds de zomer van 2020 de shirtsponsor van Chelsea en dit contract loopt nog door tot medio 2023. Jaarlijks maakt het telecommunicatiebedrijf een bedrag van ongeveer vijftig miljoen over naar de Champions League winnaar van 2021. Britse media geven aan dat meer sponsoren van Chelsea er over na te denken om de samenwerking met de club op te schorten. Nike is sinds 2017-2018 de kledingsponsor van Chelsea en beide partijen hebben nog een contract tot 2032. Het is niet bekend of Nike ook voornemens is om maatregelen te nemen bij de club. Wordt vervolgd dus!

De met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Norwich City is voorlopig de laatste wedstrijd geweest waarin Chelsea met het logo van Three speelde. De komende periode spelen ''The Blues'' waarschijnlijk in een sponsorloos tenue. Ben je op zoek naar een Chelsea voetbalshirt met het logo van sponsor Three? Check het in de Chelsea fanshop of de Nike winkel!