13 december 2016

Senegal voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe Senegal voetbalshirts voor de periode 2017-2018 zijn officieel gelanceerd door de voetbalbond van het land en kledingsponsor ROMAI. In deze shirts speelt het nationale elftal van Senegal de wedstrijden tijdens de Afrika Cup van 2017, welke van 14 januari tot 5 februari 2017 plaats vindt in Gabon. Senegal is ingedeeld in poule B met Algerije, Tunesië en Zimbabwe. Senegal speelt bovendien in dit nieuwe shirt tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. ROMAI is vanaf nu kledingsponsor van het nationale elftal van Senegal en heeft PUMA vervangen. Het merk presenteerde tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt van het land. We bespreken ze hieronder allebei.

Senegal thuis shirt en tenue 2017-2018

Het Senegal thuisshirt voor 2017-2018 is overwegend wit en bevat een print in de kleuren van de vlag (rood, groen, geel) van het land over de rechterkant van het shirt. Deze print heeft de contouren van een leeuw, verwijzend naar de bijnaam van Senegalese elftal: Les Lions de la Teranga. Verder bevat de linker mouw van het shirt een brede groene band en staat de vlag van het Afrikaanse land op de achterkant van het shirt. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals en staan op de borst de logo's van ROMAI en de voetbalbond van Senegal: FSF (Fédération Sénégalaise de Football). Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met details in de kleuren van de vlag van het land.

Senegal uit shirt en tenue 2017-2018

Het Senegal uitshirt voor 2017-2018 is geheel groen en bevat ook een speciale graphic print. Deze print is geïnspireerd door de architectuur en cultuur van het land. Bovendien bevat dit shirt ook weer details uit de kleuren van de vlag van het land. Deze details komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Op de borst prijken de logo's van de voetbalbond en ROMAI SPORTS. Ook op de achterkant van het uitshirt prijkt de vlag van het land. Dit tenue wordt gecompleteerd door een groen broekje en groene kousen.

Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues van Senegal. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door sterren als Mané, Sow, Demba Ba, Diouf, Gueye, Koulibaly, Konaté, Cissé en andere sterren. Deze nieuwe Senegal voetbalshirts kan je vanaf begin januari kopen in deze online SHOP! 

Senegal -thuis -shirt -2017-2018
Senegal -voetbalshirts -2017-afrika -cup


Senegal -shirts -2017-2018