15 december 2017

Puma nieuwe kledingsponsor van Senegal vanaf 2018

Een nieuwe kledingsponsor voor één van de aan het WK deelnemende landen. Vandaag maakten Puma en de Senegalese voetbalbond namelijk bekend dat het Duitse sportmerk vanaf deze zomer de nieuwe kledingsponsor wordt van het nationale elftal. Dit betekent dat de bond van Senegal afscheid heeft genomen van het Romai Sports. Het merk uit de Verenigde Arabische Emiraten was sinds 2016 de kledingsponsor van alle vertegenwoordigende elftallen. Senegal speelt in ieder geval tijdens de groepswedstrijden van het WK in Rusland in Puma tenues. In de groepsfase treedt het Afrikaanse land aan in poule H tegen Polen, Colombia en Japan.

Puma is overigens geen onbekende voor de Senegalese voetbalbond. Eerder was het merk tot 2016 al kledingsponsor van het land. Destijds liep het contract eigenlijk al af in 2014, maar werden de shirts nog tot en met 2016 gedragen. De deal tussen de bond en het Duitse sportmerk is lucratiever dan de vorige deal. Per jaar zou de voetbalbond een bedrag van 3 miljoen dollar opstrijken.

Met Senegal haalt Puma een derde land binnen, die op het WK actief is. Het Duitse sportmerk is namelijk ook kledingsponsor van Uruguay en Zwitserland. Andere landen, zoals Italië, Kameroen, Ghana, Ivoorkust, Oostenrijk en Tsjechië wisten zich niet te plaatsen voor het wereldkampioenschap. We verwachten dat de nieuwe Senegal voetbalshirts voor het WK van 2018 medio maart/april officieel worden gelanceerd door Puma. Dan worden namelijk ook alle Puma uitshirts van de landenteams bekend gemaakt.

Wil je een shirt of t-shirt van Senegal bestellen? Check het exclusief in deze winkel!