Het nieuwe Schotland uitshirt 2012-2013 is officieel bekend gemaakt door de Schotse voetbalbond SFA (Scottish Football Association) en teamkledingsponsor Adidas. In dit voetbalshirt speelt het nationale voetbalelftal van Schotland de kwalificatie uitwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Bij het nieuwe uitshirt van Schotland is gekozen voor een design waarin de Schotse kleuren terug komen met een moderne look en feel en een heritage uitstraling.

Het uitshirt van Schotland is overwegend wit en bevat een kleine navy blauwe V-hals met gele accenten. Ook de onderkant van de mouwen zijn blauw, evenals de Adidas trademark strepen over de schouders. De rechterborst van het voetbalshirt bevat de badge van Adidas en de andere borst het authentieke logo van de Schotse voetbalbond. Deze badge is een hommage aan ronde badge, welke op het shirt van Schotland bedrukt was tijdens het WK van 1974 in West Duitsland. Deze badge wordt gekenmerkt door de Schote folklore en bevat de Schotse koninklijke leeuw en het oprichtingsjaar van de Schote voetbalbond: 1873. Het voetbalshirt van Schotland bevat bovendien een watermerk over de borst. Het nieuwe Schotland uitshirt wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en navy blauw/witte kousen.

Check hieronder de foto's van het nieuwe Schotland uittenue 2012-2013. Deze voetbalshirt kan je vanaf medio Maart 2012 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Schotland retro shirts, Schotland trainingspakken en andere Schotland merchandising.

Koop het hier!

Schotland uitshirt 2012-2013

 

Schotland uitshirt 2012-2013 voetbalshirts