14 oktober 2020

San Marino voetbalshirts 2020-2021

De nationale voetbalbond van San Marino en kledingsponsor Macron hebben inmiddels ook de nieuwe San Marino voetbalshirts 2020-2021 gepresenteerd. In deze tenues speelt het nationale voetbalelftal de WK kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, alsook de UEFA Nations League wedstrijden. De nationale voetbalbond van San Marino is aangesloten bij de UEFA Kit Assistence Scheme. Dit is een project van de UEFA dat de wat kleinere nationale voetbalbonden steunt bij de aankleding van het nationale elftal. Sinds 2018 is Macron partner van de UEFA in dit project en dus ook de kledingsponsor van het San Marinees voetbalelftal.

San Marino thuisshirt 2020-2021

Het San Marino thuisshirt 2020-2022 is dit jaar geheel lichtblauw en bevat een patroon van dunne ruiten. Hiermee is het tenue geïnspireerd door het tenue van 1993, welke eenzelfde patroon had. Het tenue is verder uitgerust met een lichtblauwe polokraag met twee dunne witte lijnen aan de onderzijde. De band aan de onderkant van de mouwen is ook wit. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust het logo van Macron in het wit en de linkerborst bevat de badge van de voetbalbond van het land, de Federazione Sammarinese Giuoco Calcio (FSGC). De binnenkant van het tenue bevat nog een speciaal label. In dit label is een tekst verwerkt: ''The ancient land of freedom.'' Op dit label staan ook drie torens, welke symbool staan voor San Marino en de Titano berg. Op de achterkant van het tenue is in de nek de tekst FSGC 1931, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de voetbalbond van het land. Het San Marino thuistenue 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de onderkant een witte band. De kousen zijn ook een combinatie van lichtblauw en wit.

San Marino uitshirt 2020-2021

Het San Marino uitshirt 2020-2022 is navy blauw en bevat een all-over print van drie ruiten. Deze ruiten symboliseren de drie torens, die ook in het label aan de binnenkant van het tenue zijn verwerkt. Ook dit tenue bevat een polokraag. De kraag is lichtblauw met twee dunne navy blauwe lijnen aan de onderzijde van de kraag. Het Macron logo op dit tenue is wit. Het label aan de binnenkant van het uitshirt bevat een andere tekst, namelijk: “L’ANTICA TERRA DELLA LIBERTÀ.'' In de nek op de achterkant van het tenue staan ook weer de initialen van de voetbalbond en het oprichtingsjaar. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw broekje met aan de onderkant een lichtblauwe band. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen. Alle Macron tenues zijn ook dit jaar weer voorzien van de mPerformance technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van zweet.

De nieuwe San Marino voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële shop van Macron. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt? Check het in deze fanshop! 

San Marino thuisshirt 2020-2021

San Marino uitshirt 2020-2021