23 november 2021

San Marino voetbalshirt 90 jarig bestaan

De voetbalbond van San Marino en kledingsponsor Macron hebben vorige een speciaal voetbalshirt ter ere van het 90 jarig bestaan van de voebtalbond gelanceerd. Dit tenue werd door het ministaatje gedragen in de met 10-0 verloren wedstrijd tegen Engeland en wordt verder niet meer gedragen door het elftal van bondscoach Franco Varella.

Macron is verantwoordelijk voor het design van het special edition tenue van San Marino. Het Italiaanse sportmerk is sinds 2016 de kledingsponsor van het San Marinees voetbalelftal. De deal tussen beide partijen is onderdeel van het UEFA Kit Assistence Scheme, waarbij de Europese voetbalbond een deal heeft met Macron op de kleinere voetbalbonden te ondersteunen bij het aankleden van de nationale elftallen. Vanaf 2022 neemt Errea het stokje overigens over van Macron.

Het San Marino voetbalshirt ter ere van het 90 jarig bestaan is geïnspireerd door de kleuren van een historische vlag van San Marino, namelijk de vlag van de periode 1465-1797. De bovenkant van het San Marino voetbalshirt is oranje. Dit gedeelte loopt diagonaal af en daaronder bevindt zich een diagonale witte band. De onderkant van het San Marino voetbalshirt is bordeaux rood. In het materiaal van het rode gedeelte is een ton-sur-ton print van de omtrek van de staat San Marino verwerkt. In dit gedeelte zijn ook de negen kastelen van de staat verwerkt. Verder bevat het San Marino tenue een witte polokraag en is ook de band aan de onderzijde van de mouwen wit. De binnenkant van de hals bevat een label in de kleuren van de oude vlag van San Marino met daarin de tekst: ''90 Annni.'' In de nek op de achterzijde van het tenue zijn de initialen van de voetbalbond verwerkt: FSGC San Marino 1931. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van Macron en de linkerborst bevat een siliconenbadge van de San Marinese voetbalbond, de FEDERAZIONE SAMMARINESE GIUOCO CALCIO (FSGC). Het San Marino tenue wordt gecompleteerd door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de zijkanten een oranje band en witte touwtjes. De kousen zijn ook bordeaux rood en bevatten aan de bovenkant twee horizontale witte strepen.

Het San Marino tenue ter ere van het 90 jarig bestaan is gemaakt van Gotex en in dit materiaal is de mPerformance technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. Van het tenue zijn slechts 180 (twee keer 90) items geproduceerd en deze tenues kun je dus helaas alleen in San Marino bestellen. Wil je de andere San Marino tenues bestellen? Check het dan exclusief in deze webshop!

San Marino voetbalshirt 90 jarig bestaan