2 juni 2018

San Marino voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van San Marino zijn vandaag bekend gemaakt door de voetbalbond van het land en de nieuwe kledingsponsor Macron. Macron verzorgt vanaf dit jaar de tenues en trainingskleding van het land. Het Italiaanse merk heeft namelijk als onderdeel van het UEFA Kit Assistance Scheme een exclusieve deal met de Europese voetbalbond. Doel van dit programma is het ondersteunen van de kleinere voetbalbonden bij de aankleding van de nationale elftallen. Eerder had de UEFA deze deal met adidas. Vanaf 2017 is de UEFA met Macron in zee gegaan. De nieuwe shirts van het nationale elftal worden door San Marino gedragen in de UEFA Nations League wedstrijden en overige kwalificatiewedstrijden gedurende 2018-2019.

San Marino thuisshirt 2018-2020

Het nieuwe San Marino thuisshirt voor 2018-2020 is geheel licht blauw en wordt gekenmerkt door de glimmende, verticale banen over het shirt. Daarnaast is het thuisshirt uitgerust met witte details. Deze details zijn te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de v-hals van het shirt. De rechter borst is uitgerust met het logo van het Italiaanse sportmerk en de andere borst bevat het embleem van de voetbalbond van het land, de Federazione Sammarinese Giuoco Calcio (FSGC). Op de mouwen en schouders van het shirt zijn de trademark teknes van het Italiaanse sportmerk aanwezig. De bovenkant van de achterkant van het shirt bevat de initialen van de voetbalbond en het oprichtingsjaar van de bond: FSGC 1931. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een licht blauw voetbalbroekje met witte accenten. Ook de kousen hebben deze kleurencombinatie.

San Marino uitshirt 2018-2020

Het nieuwe San Marino uitshirt voor 2018-2020 heeft hetzelfde template. Het shirt is wit en bevat dunne, verticale strepen in het wit over de voorkant. De licht blauwe details zijn te zien in de taping aan de zijkanten van het tenue, de bies aan de onderkant van de mouwen en in de v-hals. Ook de logo's van Macron op het voetbalshirt zijn licht blauw. Het oprichtingsjaar en het logo van de voetbalbond staan tevens op dezelfde plek als op het nieuwe thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met licht blauwe details.

Alle Macron tenues zijn uitgerust met de mPerformance technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt!

San Marino voetbalshirt bestellen

Het nieuwe San Marino shirt voor 2018-2019 kan je vanaf medio nu bestellen in de onderstaande webshop. Check bovendien andere merchandising van het land. Bedrukking mogelijk!

Bestel je San Marino shirt in deze winkel!