15 augustus 2016

Sampdoria voetbalshirt 70 jarig bestaan 2016-2017

Sampdoria bestaat dit jaar 70 jaar en heeft ter ere daarvan een speciaal voetbalshirt gelanceerd in samenwerking met kledingsponsor JOMA. Dit shirt werd voor het eerst gedragen in de TIM Cup wedstrijd tegen Bassano Virtus. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de club uit Genoa. Sampdoria werd op 12 augustus 1946 opgericht en ontstond uit een fusie tussen Sampierdarenese en Andrea Doria. Het nieuwe shirt is gebaseerd op de voetbalshirts die destijds voor het eerst door de club gedragen werden en hebben daarom ook een echt retro design. We bespreken het nieuwe shirt van ''I Blucerchiati''' hieronder.

Het nieuwe Sampdoria shirt ter ere van het 70 jarig bestaan van de club heeft het iconische design wat we van de club kennen. Het shirt is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de twee brede witte banen en de iets dunnere rode en zwarte baan over het midden van het shirt. In deze banen is het St. George kruis verwerkt. Dit is onder andere het wapen van de stad Genoa. De linker borst bevat het logo van kledingsponsor JOMA, welke sinds 2015 de tenues en trainingskleding van de club verzorgt. Verder wordt het nieuwe shirt gekenmerkt door de retro kraag met touwtjes. Op het tenue staan verder geen sponsoren en ook bevat het shirt niet het logo van de club. Verder is het shirt nog uitgerust met een label met daarin een verwijzing naar het 70 jarig bestaan van de club.  Het nieuwe tenue van Sampdoria wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen, waardoor het tenue er bijna identiek uitziet als de shirts die de club droeg bij de oprichting in 1946. Check hieronder de foto's van het speciale shirt. Van dit retro shirt zijn er slechts een aantal geproduceerd, wat deze shirts nog unieker maakt. Deze shirts worden door de club geleverd in een luxe cadeaubox waarop ook gerefereerd wordt naar het 70 jarig bestaan van de Italiaanse club. Check ook de eerder gelanceerde Sampdoria voetbalshirts voor 2016-2017!

Dit special edition shirt is alleen te koop in de officiële fanshop van de Italiaanse clubshop. Check andere shirts van de club uit Genoa in de onderstaande shops. De prijs van het shirt van Sampdoria is ongeveer € 80,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! 

Koop het nieuwe shirt in deze SAMPDORIA SHOP! 

of deze SAMPDORIA STORE 

of check andere retro shirt met touwtjes in deze retro shop! 


Sampdoria -tenue -70-jarig -bestaan

Sampdoria -tenue -1946-2016