Roze trainingspak Paris Saint Germain

Het is dit jaar weer raak! Nike heeft weer een roze Paris Saint Germain trainingspak gelanceerd! Het was even wachten op het moment dat Paris Saint Germain en Nike het populaire trainingspak van 2018-2019 een vervolg zou krijgen en dat is dit jaar. Waar de Paris Saint Germain training sweater twee jaar geleden geheel roze was, is de kleur nu wat subtieler in het nieuwe Paris Saint Germain trainingspak verwerkt. Een ander verschil is dat niet het logo van Nike op het trainingspak staat, maar dat van het kleine broertje: Jordan Brand. Over alle ins en outs van het nieuwste, roze Paris Saint Germain trainingspak vertellen we in dit artikel meer!

Wanneer gedragen?

Een trainingspak wordt door de topclubs vaak maar voor een korte periode gedragen, namelijk maximaal 3-4 maanden. Ieder kwartaal lanceert de kledingsponsor van de grote topclubs een nieuwe trainingspak en dit is bij Paris Saint Germain ook geen uitzondering. Dit nieuwe trainingspak met roze details wordt door het team van trainer Mauricio Pochettino gedragen van februari tot mei 2021 in de voorbereiding op de Ligue 1 en Champions League wedstrijden. We gaven het net al aan, het logo van Jordan Brand staat op het nieuwe pak in plaats van het logo van de eigenlijke kledingsponsor Nike. Dat zit zo: Nike is sinds 1989 al de kledingsponsor van Paris Saint Germain, maar binnen het merkenportfolio van het bedrijf Nike INC vallen ook andere merken, zoals bijvoorbeeld Converse, Hurley en Jordan Brand. Dat laatste merk is sinds een aantal jaar ook verbonden aan de club uit Parijs en produceert jaarlijks een aantal collecties voor de Franse grootmacht. Dit jaar is het merk ook verantwoordelijk voor de collectie rondom het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2021, welke ook roze details bevat.

De training sweater en het trainingsjack

De roze details op het nieuwe Paris Saint Germain voetbalshirt en dus ook op het pak symboliseren de creativiteit en de vooruitstrevende manier van denken van de club. Op de Paris Saint Germain overwegend zilver/grijze training sweater komen de roze accenten wat subtieler terug dan op het voetbalshirt. De mouwen van de Paris Saint Germain zijn namelijk alleen roze, evenals een deel van de badge van de club op de linkerborst. Alle trainingspakken van Nike hebben een standaard template en dit komt terug in een aantal designelementen. Zo bevatten de mouwen een all-over print van golven en een diagonale band. Dit is één van de kenmerken van het Strike template, het standaard design van het Nike trainingspak van 2020-2021. Een ander kenmerk van dit template is dat de training tops een hoge hals met een rits tot de borst hebben. De onderzijde van de mouwen bevatten duimgaten, wat ervoor zorgt dat de training top nog strakker om het lichaam valt, als je je duimen hierdoorheen doet. De training tops van Nike/Jordan Brand vallen sowieso al getailleerd, om dat deze van een elastisch materiaal zijn gemaakt (91% polyester en 9% elastaan), Het Jordan Brand logo staat boven de badge van de club op de linkerborst en sponsor ALL staat op het midden van de nieuwe Paris Saint Germain training sweater. Je kunt de trainingsbroek (waarover straks meer) overigens ook combineren met een trainingsjack. Dit jack bevat alleen wat minder roze accenten. Het nieuwe Paris Saint Germain trainingsjack is namelijk grijs/zilver en de roze tint komt alleen terug in de badge van de club op de linkerborst en de diagonale band over de mouwen. Het verschil met de training sweater is dat het trainingsjack een doorlopende rits bevat en uitgerust is met twee zakken. De mouwen van het nieuwe Paris Saint Germain trainingspak bevatten ook geen duimgaten.

De trainingsbroek

Natuurlijk hebben Jordan Brand en Paris Saint Germain ook roze details verwerkt in de nieuwe trainingsbroek. Deze trainingsbroek is zwart en bevat een diagonale roze band ter hoogte van de knieën. Ook dit is weer kenmerkend voor het Strike template. Ook de badge van de club en de jumpman van Jordan Brand zijn roze. Een speciaal detail bevindt zich nog op de linkerpijp. Hier is verticaal de naam van de stad verwerkt. Een leuk detail hierin vormt het feit dat het Jordan Brand logo fungeert als letter A. De trainingsbroek heeft verder de volgende functionele kenmerken:

  • De bovenkant van de nieuwe Paris Saint Germain trainingsbroek bevat een zogenaamde FlyVent tailleband. Met deze band kun je zelf naar wens de pasvorm van de broek verstellen.
  • De zijkanten van de trainingsbroek bevatten zakken met ritsen. Dit is handig om je spullen in op te bergen.
  • De pasvorm van de Nike/Jordan Brand trainingsbroeken kan het best omschreven worden als de tapered fit. De broek valt strak om de kuiten en enkels.
  • De onderkant van de pijpen zijn voorzien van enkelritsen. Dit maakt het makkelijker de trainingsbroek aan en uit te doen over je voetbalschoenen en sneakers.

De technologieën

Dit deels roze Paris Saint Germain trainingspak is, net als alle andere voetbal trainingspakken van Nike, uitgerust met de Dri Fit technologie. Dit is een speciaal systeem dat ervoor zorgt dat zweet en vocht snel naar de buitenkant van het trainingspak wordt afgevoerd en bovendien een perfecte ventilatie bewerkstelligt. De spelers dragen een duurdere variant dan je vaak in de winkel kunt bestellen. Dit is de Vapor versie van het pak en is uitgerust met de VaporKnit technologie. Deze technologie heeft hetzelfde effect als de Dri Fit technologie, maar dan net wat geavanceerder. Daarnaast heeft dit materiaal als voordeel dat het minder plakt en een nog strakkere pasvorm heeft. Op de training sweater en de trainingsbroek bevinden zich speciale ventilatiegaatjes, voor een optimale ventilatie.

Roze Paris Saint Germain trainingspak bestellen

Het nieuwe roze Paris Saint Germain trainingspak kun je zowel voor kinderen als voor volwassenen bestellen. Sterker nog, het pak is ook voor baby’s beschikbaar, namelijk voor 3-6 maanden, 6-9 maanden, 9-12 maanden, 12 tot 18 maanden en 2-3 jaar. Daarnaast kun je het trainingspak voor kinderen bestellen in de maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176. De pakken voor kinderen bestel je al vanaf € 64,95. Het pak met training sweater is alleen vanaf maat 128 beschikbaar en zowel de trainingsbroek als de sweater van dit trainingspak hebben een prijs van € 54,95. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn deze items € 64,95 (totaal dus € 129,90). Ben je fan van deze trainingspakken, wees dan snel. Uit ervaring weten we dat deze trainingspakken vrij populair zijn. Je kunt ze bestellen in de onderstaande webshops. 

Bestel dit trainingspak direct in de officiële Nike SHOP! 

of deze winkel! 

of deze SHOP!

Roze Paris Saint Germain training sweater

Roze Paris Saint Germain trainingspak

Trainingspak Paris Saint Germain Roze