8 juni 2019

Rio Ave voetbalshirts 2019-2020

De nieuwe voetbalshirts van de Portugese voetbalclub Rio Ave zijn afgelopen week officieel gelanceerd. Dit is gedaan in samenwerking met de Amerikaanse kledingsponsor Nike. Sinds het seizoen 2018-2019 is Nike de trotste designer van de shirts van Rio Ave. Afgelopen seizoen hebben de Portugezen lang meegedaan voor een plek om Europees voetbal. Echter op het einde trok de club toch aan het kortste eind. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Estadio de Rio Ave FC. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 13000 supporters. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe voetbalshirts van Rio Ave voor het seizoen 2019-2020? Check de details hieronder!

Rio Ave Thuis shirt en tenue 2019-2020

Traditiegetrouw wordt het thuisshirt van Rio Ave gekenmerkt door de kleurencombinatie groen en wit. Deze kleuren komen terug in verticale banen over het shirt. De schouders en het grootste gedeelde van de achterkant van het shirt zijn groen van kleur. Kledingsponsor Nike heeft gekozen voor een moderne V hals op het shirt. Deze hals is ook groen van kleur. Het bekende swoosh teken van Nike prijkt op de rechterkant van de borst. Dit logo is wit. Het clubwapen van Rio Ave komt ook terug op het shirt, op de linkerborst om precies te zien. Tussen het clubwapen en het Nike logo is nog een derde logo te zien. Rio Ave viert namelijk haar 80e verjaardag. Om dit te vieren staat er een herdenkingsbadge op het midden van de borst. Ook de kledingsponsor van Rio Ave, MEO, staat op het midden van het shirt. Deze letters zijn zwart van kleur. Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een witte broek en groene voetbalkousen.

Rio Ave uit shirt en tenue 2019-2020

Waar Nike vorig seizoen koos voor een zwart uitshirt, heeft het Amerikaanse sportmerk dit seizoen juist gekozen voor een wit shirt waarin Rio Ave haar uitwedstrijden gaat spelen. Het shirt is compleet wit met enkel een zwart Nike logo en de zwarte naam van de sponsor MEO op het midden van het shirt. De andere kleur die terugkomt in het shirt is de gouden badge van het 80-jarig bestaan van de club uit Portugal. Nog nooit won de club een prijs op het hoogste niveau. Wel werd bekerfinale in 2014 verloren van Benfica. Echter speelde de club drie keer in de historie in de Europa League. Eénmaal werd de poulefase gehaald. Dit was in het seizoen 2014-2015. Wij hopen dat in het jubileum jaar weer nieuwe successen kunnen worden geboekt door de selectie van Carlos Carvalhal. Het nieuwe uitshirt wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Ook heeft Nike nog een derde wedstrijdshirt gelanceerd. Dit shirt is gebaseerd op het zelfde ontwerp als het uitshirt. Echter is de witte kleur vervangen door de oranje kleur. Deze kleur komt ook terug in het clubwapen van Rio Ave. Niet zoals bij alle shirts van Nike is ook bij de nieuwe tenues van Rio Ave gebruik gemaakt van de Nike dry fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Rio Ave voetbalshirt bestellen

Helaas is het op dit moment alleen mogelijk om het shirt van Rio Ave te bestellen in de webshop van de Portugese club. Ben je opzoek naar andere voetbalshirts van verschillende internationale topclubs? Check dan de webshop hieronder. In deze winkel is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het rugnummer van je favoriete voetballer. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je favoriete voetbalshirt in DEZE SHOP