3 augustus 2016

Red Bull Leipzig voetbalshirts 2016-2017

RB Leipzig en kledingsponsor Nike hebben afgelopen week de voetbalshirts voor komend seizoen officieel bekend gemaakt. Promovendus RB Leipzig speelt komend seizoen in de Bundesliga. RB Leipzig werd in het seizoen 2015-2016 tweede in de 2. Bundesliga en speelt hierdoor nu op het hoogste niveau van Duitsland. De promotie betekende dat er voor het eerst dinds 1994 weer een club uit Leipzig op het hoogste niveau komt te spelen. RB Leipzig nam in 2009 de licentie over van vijfdeklasser SSV Markranstadt en hoefde zo niet onderaan de voetballadder te beginnen. Het doel van de club was om in tien jaar tijd naar de Bundesliga door te stoten. In het seizoen 2016-2017, na 7 jaar, zal dit ook het geval zijn. Het eerste seizoen (2009-2010) speelde de club in Stadion am Bad. Sinds 2010 speelt de club de thuiswedstrijden in de Red Bull Arena (het vroegere Zenstralstadion). Vanwege de Duitse wetgeving kan de club niet Red Bull Leipzig heten, maar wer er voor RasenBallsport Leipzig (RB Leipzig) gekozen. De bijnaam van de club is Die Roten Bullen. Sinds 2014 is Nike kledingsponsor van RB Leipzig. De overeenkomst is dat Nike tot in ieder geval 2025 kledingsponsor van de club uit Leipzig blijft.

RB Leipzig thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe RB Leipzig thuisshirt voor 2016-2017 is volledig wit met enkele rode details. Dit shirt is bijna identiek als het voetbalshirt van Red Bull Salzburg. RB Leipzig zal dit shirt dragen in het eerste seizoen van de club in de Bundesliga. Het RB Leipzig shirt heeft een moderne kraag met aan de zij- en achterkant van de  kraag een rode lijn. In de kraag op de achterkant staat de bijnaam van de club, Die Roten Bullen. Daaronder in het groot RB Leipzig. Er is op de achterkant nog voldoende ruimte voor de namen en nummers van de spelers. Op de voorkant staat het embleem van hoofdsponsor Red Bull. Op de linkerborst staat het logo van RB Leipzig. Dit logo moest voor het seizoen 2014-2015 door de DFL (Deutsche Fussball Liga) worden aangepast doordat het te veel leek op het merklogo van de frisdrankgigant Red Bull. Door aanpassingen te doen kreeg de club toch een licentie voor de 2. Bundesliga. Op de rechterborst staat het Nike swoosh teken. Onder de oksels loopt een rode baan naar beneden. Het RB Leipzig tenue 2016-2017 wordt compleet gemaakt met een rode voetbalbroek en witte kousen. Het broekje heeft een wit Nike logo en de witte sokken hebben rode details.

RB Leipzig uitshirt 2016-2017

Het nieuwe RB Leipzig uitshirt 2016-2017 heeft hetzelfde design als het thuisshirt. Het uitshirt is navy blauw en heeft gele en rode details. Rond de kraag loopt een gele baan. In de kraag op de achterkant staat Die Roten Bullen in het geel geschreven, daaronder RB Leipzig. Onder beide oksels loopt een rode baan naar beneden. Het Nike logo op de rechterborst is geel van kleur. Aan de andere kant van de borst het FC Leipzig embleem. Midden op de borst uiteraard het logo met de 2 rode stieren van frisdrankgigant Red Bull. Het RB Leipzig uit tenue bestaat verder uit een geel voetbalbroekje met rode en gele accenten. Donkerblauwe sokken met een gele streep op de achterkant maken het RB Leipzig tenue compleet.

Red Bull Leipzig voetbalshirt kopen

Het nieuwe Red Bull Leipzig shirt voor 2016-2017 kan je per direct online kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen € 69.95. In deze shops kan je het shirt van Leipzig laten voorzien van een eigen naam en nummer of die van één van de sterspelers van de Duitse clubs. Check bovendien het overzicht met beschikbare Leipzig producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe RB Leipzig shirt in deze officiële NIKE SHOP

of in de officiële Red Bull Leipzig STORE

of in in deze officiële SHOP!
Rb -leipzig -thuis -shirt -2016-2017

Rb -leipzig -uitshirt -2016-2017