RB Leipzig thuisshirt 2023-2024

RB Leipzig en kledingsponsor Nike hebben nu ook het nieuwe RB Leipzig thuisshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt Leipzig de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League thuiswedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. Het tenue wordt ook door het vrouwenteam van RB Leipzig gedragen dit seizoen. Vorig seizoen eindigde de club van trainer Marco Rose op de derde plaats in de Bundesliga. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de RB Leipzig voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2012. Red Bull is sinds dat seizoen ook de hoofdsponsor van de Duitse club.

MODE ON!

Het RB Leipzig thuisshirt 2023-2024 heeft hetzelfde thema als het RB Leipzig uitshirt 2023-2024: MODE ON! Het voetbalshirt is ook geïnspireerd door de wedstrijddagen van RB Leipzig. Het voetbalshirt is overwegend wit en bevat een print van zigzag lijnen in het rood en wit. Deze zigzag lijnen staan symbool voor de weg die de supporters afleggen naar de Red Bull Arena, wanneer de club de thuiswedstrijden speelt. Iedereen associeert een voetbalshirt met een magisch moment, een ervaring of één van de volgende gevoelens: passie, trots, vreugde, moed, kracht en identificatie. Het design geeft ook aan in welke richting de club in de toekomst op wil gaan: omhoog!Verder heeft ook dit tenue alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het voetbalshirt is uitgerust met een V-hals en bevat daaronder een ronding. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het rood en de andere borst bevat het RB Leipzig logo. Hoofdsponsor Red Bull versiert het midden van het voetbalshirt en op de rechtermouw staat de Bundesliga badge. Het voetbalshirt bevat ook nog een tweetal details. De binnenkant van de hals is uitgerust met de tekst: ''We are Leipzig'' met een silhouet van de stad en op de achterzijde van het voetbalshirt staat het motto van de club: ''You Can Do Anything''. Op de achterzijde van het tenue staat ook de naam van de club. Het RB Leipzig thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn volledig wit en bevatten een rode swoosh.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Deze voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen en plastic afval. 
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

RB Leipzig thuisshirt bestellen

Het nieuwe RB Leipzig thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. In vergelijking met vorig seizoen zijn de prijzen iets gestegen.

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Voetbalbroekje: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je de RB Leipzig voetbalshirts ook weer laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele RB Leipzig bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. 

RB Leipzig thuisshirt 2023-2024
RB Leipzig thuisshirt 2023-2024
RB Leipzig thuisshirt 2023-2024
RB Leipzig thuisshirt 2023-2024