PUMA kledingsponsor RB Leipzig vanaf 2024-2025

Het nieuws zat er al aan te komen, maar vanaf vandaag is het officieel: Puma wordt vanaf het seizoen 2024-2025 de kledingsponsor van RB Leipzig. Dit betekent dat de spelers van de Duitse topclub vanaf volgend seizoen in tenues van Puma spelen en dat er een einde komt aan de samenwerking met Nike. Het Amerikaanse sportmerk was sinds 2014 de kledingsponsor van Red Bull Leipzig. De club en Puma tekenden een deal voor meerdere seizoenen en deze heeft betrekking op zowel het eerste elftal, als het vrouwenteam, de jeugdafdeling, de voetbalschool en de eSports afdeling.

Uiteraard zijn beide partijen blij met de deal tussen beide partijen. Johann Plenge, managing director van RB Leipzig, reageert: ‘’ "We zijn blij dat we een langdurige deal hebben gesloten met zo’n bekend merk. Voor RB Leipzig is de samenwerking met PUMA opnieuw een grote en belangrijke stap in de ontwikkeling van de club. We zullen niet alleen profiteren van de uitmuntende kennis van PUMA en onze teams voorzien van de beste kleding, maar we gaan ook samenwerken aan verschillende projecten om innovatie in het voetbal te stimuleren. PUMA is jong, dynamisch en snel, wat perfect aansluit bij onze waarden als club en ons RB-Leipzig DNA."

Ook Arne Freudt, CEO van Puma, reageert: "De Red Bulls van RB Leipzig hebben in zeer korte tijd naam weten te maken, niet alleen in Duitsland maar ook internationaal. We kijken uit naar vele fantastische voetbalmomenten en zijn enthousiast om de club te vergezellen op deze succesvolle reis in de komende jaren."

In Duitsland is PUMA momenteel ook kledingsponsor van Borussia Dortmund. Bovendien verzorgt het Duitse sportmerk ook tijdens het seizoen 2024-2025 weer de tenues van succesvolle Europese voetbalclubs, zoals Manchester City, AC Milan, PSV, Girona en Olympische Marseille.

De deal tussen RB Leipzig en PUMA start officieel op 1 juli 2024. We verwachten dat na die datum de nieuwe RB Leipzig voetbalshirts worden gelanceerd. Dan hebben we uiteraard weer nieuws. Wil je altijd het nieuwste voetbalshirt van Leipzig bestellen? Check dan de onderstaande winkels!

PUMA kledingsponsor RB Leipzig vanaf 2024-2025