6 september 2017

Real Madrid adidas Originals retro voetbalshirt jaren '80

We hebben vandaag weer een nieuw adidas Originals voetbalshirt. Deze week heeft adidas namelijk ook een nieuw Real Madrid retro shirt gelanceerd, dat gebaseerd is op de voetbalshirts van Los Blancos van de jaren '80. Dit retro shirt maakt onderdeel uit van de nieuwe adidas Originals collectie van Real Madrid. Het Duitse sportmerk heeft bovendien een zelfde soort collectie uitgebracht voor clubs als Manchester United en Bayern München. Check hieronder alle informatie over het paarse retro shirt van de Spaanse kampioen en Champions League winnaar van 2016 en 2017.

adidas Originals Real Madrid retro shirt - de geschiedenis en het design

Het tweede deel van de jaren '80 waren voor Real Madrid zowel op nationaal als internationaal gebied succesvol. De club uit de hoofdstad van Spanje werd maar liefst vijf keer achter elkaar kampioen (1986, 1987, 1988, 1989 en 1990). Drie van deze titels werden gewonnen onder leiding van Leo Beenhakker en destijds speelden sterren als Butragueno, Sanchis, Vasquez, Michel en Pardeza bij de Spaanse grootmacht. Dit vijftal werd ook wel ''Quinta del Buitre''(De Vijf van de Gier) genoemd. Daarnaast won de club in zowel in 1985 als in 1986 de UEFA Cup. In 1985 rekende Real Madrid over twee wedstrijden af met de Hongaarse club Videoton (3-0 winst en 1-0 verlies) en in 1986 was de club over twee wedstrijden te sterk voor de Duitse club FC Köln. De eerste wedstrijd werd met 5-1 gewonnen en de terugwedstrijd met 2-0 verloren. Andere sterren die in dit elftal speelden waren Camacho en Valdano.

Het uitshirt van mid-jaren 80 had ook een iconisch design. Dit shirt is opnieuw door adidas gelanceerd. Het Duitse sportmerk is sinds 1998 de kledingsponsor van de Spaanse club en was dat eerder al in de periode 1980-1986. Het adi Originals retro voetbalshirt is geheel paars en wordt gekenmerkt door de dunne paarse pinstripes over het shirt. Verder bevat het shirt een witte v-hals en een gevouwen, witte kraag. Ook de drie strepen van adidas over de schouders en mouwen zijn wit. Op de rechter borst prijkt het adidas Originals logo. Dit embleem wordt ook wel de trefoil genoemd en werd gebruikt als logo van het Duitse sportmerk in de periode 1971-1997. De andere borst bevat het logo van de Spaanse club. Evenals het shirt van de jaren '80 is het nieuwe shirt gemaakt van 100% polyester. Ook een speciaal, wit retro trainingsjack is onderdeel van de nieuwe adi Originals Real Madrid collectie.

Real Madrid retro shirt kopen

Het nieuwe Real Madrid retro voetbalshirt kan je vanaf nu voor volwassenen kopen. Dit kan in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Het shirt heeft een prijs van € 69,95. Wil je andere producten van de club van trainer Zidane kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwe Real Madrid retro shirt in deze online winkel.