Het nieuwe RC Lens uitshirt voor 2016-2017 is vandaag officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Umbro en de Franse club. In dit shirt speelt de Franse club de uitwedstrijden in de Franse Ligue 2. gedurende komend seizoen. RC Lens eindigde afgelopen seizoen op een zesde plaats in de Franse Ligue 2, waardoor het komend seizoen weer op het tweede niveau van Frankrijk speelt. Umbro is sinds 2014 kledingsponsor van de club en zal dit in ieder geval tot 2018 blijven. Evenals andere Umbro voetbalshirts voor 2016-2017 is het nieuwe uitshirt van RC Lens een ode aan het stadion van de Franse club, het Stade Bollaert-Delelis. We bespreken het design van het nieuwe shirt hieronder.

RC Lens uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe RC Lens uitshirt is dit seizoen overwegend navy blauw en is uitgerust met gouden accenten. De gouden accenten op het shirt zijn een ode aan het 110 jarig bestaan van de club dit jaar. RC Lens werd namelijk officieel in 1906 opgericht. De gouden accenten komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de logo's van Umbro en de Franse club op de borst. Verder is het shirt uitgerust met een y-vormige kraag. De binnenkant van deze kraag bevat de coordinaten van het stadion van de club: 50.4328 ° N, 2.8150 ° E. Op de achterkant van het shirt staat het oprichtingsjaar van de club: 1906. Het nieuwe RC Lens tenue wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje met aan de onderkant een gouden en blauwe strip. Op de voetbalbroekjes van RC Lens komen ook de logo's van de club en Umbro terug. De kousen van het tenue zijn ook navy blauw en bevatten twee gouden banden en een brede blauwe band. In deze blauwe band is het logo van de Engelse kledingsponsor in het goud verwerkt, evenals de initialen van de club: RCL. Het is niet verwonderlijk dat het nieuwe RC Lens shirt een ode is aan het stadion van de club. Umbro gebruikte hetzelfde concept bij het nieuwe Everton thuisshirt voor 2016-2017 en het nieuwe West Ham United uitshirt voor 2016-2017. Check hieronder de foto's van het nieuwe RC Lens shirt, waarin spelers als Autret, Cyprien, Gbamin en andere spelers schitteren komend seizoen. Check ook het nieuwe RC Lens thuisshirt voor 2016-2017. 

RC Lens voetbalshirt kopen

Het nieuwe RC Lens shirt voor 2016-2017 kan je vanaf juli/augustus kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt is ongeveer € 80,-. Hier kan je het shirt van Lens ook laten voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de spelers van de Franse club. Directe levering!


Koop het nieuwe RC Lens voetbalshirt in deze officiële shop! 

Of check hier unieke retro shirts van de club! 

RC-Lens -voetbalshirt -2016-2017