19 juli 2016

Qatar Airways op Barcelona voetbalshirts in 2016-2017

De kogel is door de kerk in Barcelona. Qatar Airways blijft ook komend seizoen de shirtsponsor van FC Barcelona. Het contract tussen beide partijen is met in ieder geval één seizoen verlengd, onder dezelfde condities als voorgaande seizoenen. De vliegmaatschappij is sinds 2013 al hoofdsponsor van de Spaanse club. Echter het was maanden onzeker dat beide partijen het contract zouden verlengen. Vorige week werd Amazon nog genoemd als mogelijke nieuwe shirtsponsor van de club die onder leiding staat van Luis Enrique. Dat het contract verlengd is, betekent bovendien dat Barcelona met Qatar Airways op het shirt zal spelen gedurende 2016-2017. Het nieuwe thuisshirt en uitshirt werden zonder het logo van de vliegmaatschappij gelanceerd, maar vanaf volgende week zullen deze shirts dus wel het logo van Qatar Airways bevatten. Naar verluid sponsort de vliegmaatschappij uit het Midden-Oosten de club voor een bedrag van ongeveer € 35 miljoen per jaar.

Qatar Airways zal alleen op de voetbalshirts van Barcelona staan gedurende komend seizoen en dus niet op de trainingskleding van de kampioen van Spanje. Er gaan bovendien nog steeds geruchten dat Amazon vanaf 2017-2018 de nieuwe shirtsponsor van de Blaugrana's wordt en er binnen nu en een aantal maanden een deel voor vier seizoenen wordt gesloten tussen beide partijen. Zover is het echter nog niet. Barcelona reageert bij monde van de vice president Marketing & Communications verheugd op de verlenging van het contract Manel Arroyo zegt het volgende: ''Qatar Airways heeft er mede voor gezorgd dat Barcelona de laatste jaren een nog grotere club is geworden. Ons succes de afgelopen jaren is deels aan hen te danken. Het is een grote eer om het komende seizoen weer met Qatar Airways samen te werken en natuurlijk hopen we dat we de stijgende lijn komend seizoen ook weer door kunnen pakken. Ook Akbar Al Baker van de Qatar Airways Group geeft nog een reactie: ''Drie jaar geleden zijn we aan dit avontuur begonnen en we zijn erg trots en vereerd dat de samenwerking met Barcelona komend seizoen wordt voortgezet. We hopen opnieuw op een fantastisch seizoen samen.''

Check hieronder een foto van het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2016-2017 en het uitshirt voor 2016-2017 met het logo van Qatar Airways, waarin Barcelona vanaf nu gaat spelen. De shirts van de club kan je in de onderstaande shops kopen en binnenkort ook met het logo van Qatar Airways! De authentic versie heeft een prijs van € 140, de replica versie een prijs van € 84,95 en voor kinderen is het shirt € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! Of check het overzicht met beschikbare Barcelona producten hiernaast of hieronder. 

Koop het nieuwe Barcelona shirt in deze deze Barcelona shop!

of in de officiële Barcelona Nike shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)

of in deze Barcelona STORE 

Barcelona -thuisshirt -2016-2017-qatar -airways
Barcelona -uit -shirt -2016-2017-qatar