15 juli 2016

Barcelona uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Barcelona uitshirt 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de ''Blaugranas''. In dit nieuwe shirt spelen de Catalanen de La Liga, Copa del Rey en Champions League uitwedstrijden gedurende komend seizoen. Barcelona is kampioen van Spanje geworden en strijdt daarom opnieuw op het hoogste niveau van Europa en Spanje! Het nieuwe shirt van Barcelona heeft twee opvallende kleuren. We bespreken hieronder het opvallende design van het nieuwe shirt van de club van sterren als Messi, Suarez en Neymar.

FC Barcelona uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Barcelona uitshirt 2016-2017 is overwegend paars (Purple dynasty) met zowel roze (hyper pink) als Catalaanse details. Zowel de populaire paarse trainingsshirts van 2015-2016 als de roze Barcelona trainingsshirts van 2014-2015 lijken een reden te zijn geweest deze kleuren ook te hanteren voor het nieuwe uitshirt. De roze kleur komt ook terug  in de swoosh van Nike op de rechter borst. Bovendien is de strip langs de zijkanten van het shirt roze. Ook de achterkant van de v-hals bevat een roze strip.  Verder komt de roze kleur terug in het logo van UNICEF op de achterkant van het shirt. Daarnaast worden de namen van de spelers in het roze bedrukt op de voetbalshirts. Opvallend is dat de rugnummers op het nieuwe uitshirt  ook een andere kleur bevatten. Deze zijn namelijk wit. De broekjes van Barcelona zijn geheel paars en bevatten daarentegen wel een roze nummer op de shorts en ook de swoosh van Nike op de voetbalbroekjes is roze. Ook de zijkanten van het broekje bevat een roze strip. Op de shorts staan ook de logo's van Nike en de club. Dan weer even terug naar het shirt. Deze bevat namelijk ook weer een subtiele verwijzing naar Catalonië. De achterkant van de kraag van het nieuwe shirt bevat een strip in de kleuren van de Catalaanse vlag: rood en geel. Op de linker borst staat het Barcelona logo en de achterkant van de kraag bevat een deel van de naam van de club: BARCA. Omdat het contract met QATAR Airways vooralsnog niet is verlengd, lijkt er evenals op het thuisshirt geen shirtsponsor op het shirt te staan. De luchtvaartmaatschappij uit Qatar is sinds 2013 verbonden aan de club en Nike is sinds 1998 kledingsponsor van de Spaanse kampioen. De mouwen van het nieuwe shirt zijn geheel paars. Wanneer deze mouwen omgeslagen worden, komt er een speciale tekst tevoorschijn. De rechter bies bevat de tekst: ''Un Crit'' en de linker bies ''Valen''. De betekenis van deze Catalaanse tekst is: ''Our cry is bold (Een machtige schreeuw)'' Deze zinsnede is afkomstig van het clublied van Barcelona: ''Cant del Barca.'' De sokken van het nieuwe Barcelona uittenue 2016-2017 zijn ook geheel roze met paarse accenten. Het logo van Nike en de naam van de club staan in het paarse op de kousen. Bovendien zijn de kousen aan de achterkant uitgerust met flitsende paarse strepen.

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe Barcelona tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's van het nieuwe Barcelona uitshirt en tenue voor 2016-2017, waarin vanaf komend seizoen sterren als Suarez, Messi, Neymar en Rakitc zullen schitteren. Barcelona en Nike hebben ook een authentic VAPOR Match versie van het shirt gelanceerd, welke is uitgerust met het AeroSwift systeem. Check meer over dit systeem hieronder!  Check ook meer informatie over het  Barcelona thuisshirt 2016-2017

Paars FC Barcelona shirt kopen

Het nieuwe Barcelona uitshirt kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het nieuwe uitshirt van Blaugrana is voor volwassenen ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. De authentic Vapor MATCH versie van het nieuwe shirt heeft een prijs van € 140,-. In deze shops kan je je Barcelona shirt laten voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers van Barcelona. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers van de club ook op het shirt dragen. Deze printing bestaat uit een naam en rugnummer op de achterkant van het shirt. Wil je andere Barcelona producten of shirts kopen? Check dan hiernaast of hieronder het overzicht en vergelijk de prijzen. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Barcelona shirt in de officiële Barcelona SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope shirts)

of in de officiële Barcelona Nike shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)

of in deze Barcelona shop!

Barcelona -uitshirt -2016-2017-nike

Barcelona -uit -shirt -2016-2017-paars -roze

Barcelona -uit -shirt -2016-2017-nike -paars -roze

Technische informatie Barcelona authentic voetbalshirt

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AeroSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.