30 mei 2016

Barcelona thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Barcelona shirt 2016-2017 is vandaag gelanceerd door de club en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt speelt de Spaanse kampioen de Primera Division, Copa del Rey en Champions League wedstrijden in Camp Nou gedurende 2016-2017. In juli 2015 maakte Barcelona president Bartomeu al bekend dat Barcelona vanaf 2016-2016 weer een verticaal blauw/rood gestreept voetbalshirt krijgt in plaats van het horizontale gestreepte Blaugrana voetbalshirt dat de club droeg tijdens 2015-2016. Het nieuwe voetbalshirt van Barca is geïnspireerd door de legendarische voetbalshirts van 1992, het seizoen waarin Barcelona voor het eerst de Europa Cup I won. En dit heeft een reden. Aan het eind van het seizoen 2016-2017 is het namelijk 25 jaar geleden dat Barcelona beslag lag op de eerste Europa Cup I in de geschiedenis van de club. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt.

Barcelona thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Barcelona thuisshirt 2016-2017 wordt gekenmerkt door de brede blauwe en rode verticale banen over het shirt. Deze banen bevatten evenals in 1992 dunnere verticale banen. Ook in het seizoen 1991-1992 had Barcelona verticale rode en blauwe banen. Destijds was het Spaanse merk Meyba nog kledingsponsor van Barcelona. 1992 was bovendien het laatste jaar waarin Meyba kledingsponsor was van Barca. Na tien jaar als sponsor gediend te hebben, werd Kappa tot 1998 kledingsponsor van de Spaanse club en sinds 1998 verzorgt Nike de tenues en trainingskleding van de Catalaanse club.  Verder werd het shirt van 1992 gekenmerkt door een v-hals met een gevouwen kraag, waarvan in het nieuwe shirt alleen de v-hals weer terug komt. De mouwen van het nieuwe shirt zijn geheel blauw met bevatten ribbels aan de onderkant. Wanneer deze mouwen omgeslagen worden, komt er een speciale tekst tevoorschijn. De rechter bies bevat de tekst: ''Un Crit'' en de linker bies ''Valen''. De betekenis van deze Catalaanse tekst is: ''Our cry is bold (Een machtige schreeuw)'' Deze zinsnede is afkomstig van het clublied van Barcelona: ''Cant del Barca.'' Een ander kenmerk van het voetbalshirt van 1992 was dat het shirt geen shirtsponsor bevatte. Pas in 2011 werd in de Spaanse stad een shirtsponsor geïntroduceerd, nadat Unicef vanaf 2006 als non-profit organisatie al op de voetbalshirts stond. Unicef versiert nu de achterkant van het shirt en subsponsor BEKO staat op de mouwen. Het feit dat er (vooralsnog) geen sponsor op de voorkant van het shirt staat, komt omdat Barcelona en Qatar Airways nog in onderhandeling zijn over de verlenging van het contract. De achterkant van het nieuwe shirt bevat een klein label in de kleuren van de Catalaanse vlag/ La Senyera (rood en geel) en de achterkant van de kraag bevat de naam van de club: BARCA. Verder zijn de zijkanten van het nieuwe shirt uitgerust met een rode strip, welke doorloopt over het short. Het nieuwe Barcelona thuistenue voor 2016-2017 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. ook de logo's van Barcelona en Nike zijn vertegenwoordigd op de shorts. De kousen van het nieuwe Barcelona tenue zijn blauw en bevatten aan de achterkant flitsende rode strepen. Bovendien staan de naam van de club (BARCA) en de swoosh van Nike op de sokken. Check ook het nieuwe Barcelona uitshirt van 2016-2017.

Dan nog een stukje geschiedenis. In de finale op 20 mei 1992 in het Wembley Stadion in Londen versloeg Barcelona onder leiding van Cruyff Sampdoria met 1-0 na verlenging. Koeman was middels een vrije trap verantwoordelijk voor de enige goal van de finale en daarmee het winnen van de eerste Europa Cup I van de Catalanen. Eerder stond Barcelona al in de finale in 1986. Destijds verloor het na strafschoppen van Steaua Boekarest nadat het na reguliere speeltijd 0-0 geworden was. Andere sterren uit het team van 1992 waren Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Laudrup, Bakero en Stoichkov. De huidige aanvoerder van Barcelona,Iniesta, is overigens verheugd met het nieuwe shirt: ''Bij Barcelona geloven we in aanvallend en snel voetbal. Dit nieuwe shirt is super licht en voelt comfortabel. Het shirt is een combinatie van de rijke geschiedenis van de club en de toekomst'' Check hieronder de foto's van het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2016-2017, waarin de spelers van de club komend jaar schitteren.

Barcelona voetbalshirt kopen

Het nieuwe Barcelona shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80-  85,- en voor kinderen € 70,-. De prijs van het authentic VAPOR MATCH shirt is € 140,-. Dit is het shirt dat de spelers ook daadwerkelijk dragen. Je kan het shirt van Barca ook laten bedrukken met de officiële Barcelona bedrukking van spelers als Suarez, Messi, Neymar of andere sterren. Of laat hier je shirt voorzien van een eigen naam en nummer. Wil je liever andere producten van de club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. producten checken? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Barcelona shirt in deze  Barcelona shop!

of in de officiële Barcelona Nike shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)Barcelona -voetbalshirt -2016-2017-nike

Barcelona -thuis -shirt -2016-2017-nike


Barcelona -thuis -tenue -2016-2017

Technische informatie Barcelona authentic voetbalshirt

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.