29 maart 2010 - Bij de lancering van het nieuwe thuisshirt van het Nederlands Elftal is een ware prijzenoorlog losgebarsten tussen de verschillende aanbieders van voetbalshirts.

Deze week werd het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal gelanceerd. Het Nederlands voetbalelftal treedt komende zomer op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika aan in een oranje shirt met een zwarte broek. Kledingsponsor Nike produceerde het thuistenue net als het witte 'uitshirt' van gerecyclede petflessen.

Nieuwe Nederlands Elftal Thuis Shirt

 

Online aanbieders


Met name online aanbieders gaan de strijd met elkaar aan. Grootste stunter is retailketen Aktiesport die het shirt gratis weggeeft bij aankoop van een ander voetbalshirt. De verkoopprijs per shirt zou daarmee komen te liggen op €35 per stuk. Andere online aanbieders die elkaar beconcurreren door prijsverlagingen door te voeren zijn: Voetbalshop (€58,95), Voetbaldirect (€55,95) en Subside Sports (€54,95). Subside Sports is één van de grootste aanbieder van voetbalmerchandising ter wereld en opende dit voorjaar haar Nederlandse vestiging. Ad den Hollander van Subside Sports legt uit: "We merken inderdaad dat de prijzen van officiele voetbalshirts wat meer onder druk komen te staan. Met name door de toename van het aantal online aanbieders. Onze prijsverlaging is een pure reactie op wat er op dit moment in de markt gebeurt."


Winnaars en verliezers
De grote verliezer lijkt de traditionele detailhandel te zijn. In de meeste sportwinkels wordt het shirt voor €69,95 aangeboden. De junior shirts zijn vaak wat goedkoper. De lachende derde is de consument. Nooit eerder werd het officiële Nike shirt al bij de lancering met zulke grote kortingen op de markt gebracht.