15 maart 2018

Peñarol thuisshirt 2018-2019

De Uruguayaanse voetbalclub Peñarol heeft in samenwerking met kledingsponsor Puma haar thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Peñarol is de recordkampioen van het Zuid-Amerikaanse land. Met 49 landskampioenschappen staat de club ruim boven aan in dit klassement. Ook internationaal heeft de club al vele prijzen gewonnen. De Copa Libertadores is namelijk ook 5 keer gewonnen door de Uruguayaanse topclub. De laatste overwinning dateert echter uit 1987 en het wordt onderhand tijd voor een nieuw internationaal succes. Doordat Peñarol afgelopen seizoen kampioen is geworden in de Primera división, gaan ze dit jaar proberen de 6e Copa Libertadores binnen te halen. Het nieuwe thuisshirt is dus niet alleen te bewonderen tijdens de wedstrijden in de Primera división maar ook tijdens de thuiswedstrijden in de Copa Libertadores. Peñarol speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio de Peñarol. Deze thuishaven biedt plaats aan 40.000 supporters. Deze supporters gaan compleet uit hun dak, zeker in de thuiswedstrijden tegen de grote rivaal Nacional. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe thuisshirt van Peñarol? Check de details hieronder!

Peñarol thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Peñarol is ontworpen door het Duitse sportmerk Puma. Puma is sinds 2006 de kledingsponsor van de Uruguayaanse voetbalclub. Ook dieper in het verleden heeft Puma al geschitterd op het shirt van Peñarol, dit was tussen 1988 en 1991. Dit jaar is het shirt van Peñarol volledig ontworpen in de clubkleuren van de club, namelijk geel en zwart. Over het shirt lopen verticale gele en zwarte banen. De kraag van het shirt is een klassieke V-hals en de mouwen van het shirt zijn zwart. De biezen van de mouwen hebben een gele kleur. Op de rechterkant van de borst is het logo van Puma te vinden, deze is geel van kleur. Ook op de zwarte mouwen is het logo van Puma te zien. De linkerkant van de borst bevat het logo van Peñarol. De club uit Montevideo is niet alleen vijf keer de beste club van Zuid-Amerika geweest. Peñarol is namelijk ook 3 keer de beste club van de wereld geweest. In deze finales werden grote clubs als Benfica, Real Madrid en Aston Villa verslagen. Op het midden van het shirt prijkt de naam van shirtsponsor Antel. Antel is shirtsponsor sinds 2016. Opvallend is dat Antel zowel shirtsponsor is van Peñarol als van de grote concurrent Nacional. Natuurlijk is er op het shirt van Peñarol nog veel meer ruimte voor reclame. Net als bij vele andere clubs uit Zuid-Amerika staan ook op de mouw en op de zijkant van het shirt sponsors. Natuurlijk is ook dit shirt van Puma uitgerust met de zogeheten Puma Dry Cell technologie. Deze zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden zodat Maxi Rodríguez, Guillermo Varela en al hun teamgenoten optimaal kunnen presteren tijdens hun wedstrijden in de Primera División. Het tenue van Peñarol wordt gecompleteerd door een zwarte broek en zwarte voetbalkousen.

Peñarol voetbalshirt kopen

Het is op dit moment nog niet mogelijk het nieuwe thuisshirt van Peñarol te kopen in Europa. Wanneer dit wel mogelijk is laten wij het zo snel mogelijk weten. In de onderstaande winkel kan je wel veel andere shirts van Zuid-Amerikaanse voetbalclubs kopen of check goedkope Penarol t-shirts en hoodies in deze shop. Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Zuid-Amerikaanse voetbalshirt in deze webshop!