9 maart 2017

Penarol Copa Libertadores voetbalshirt 2017

De Uruguayaanse club Penarol heeft afgelopen week een speciaal shirt gelanceerd voor de COPA Libertadores van 2017-2018. In dit nieuwe voetbalshirt speelt de 48 voudig kampioen van Uruguay de thuiswedstrijden in de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid Amerika, gedurende 2017-2018. Het shirt werd op een speciaal evenement door Puma en de voormalige club van Diego Forlan gepresenteerd. Check hieronder de details van het nieuwe Penarol voetbalshirt. In dit shirt speelt de club overigens alleen de thuiswedstrijden in het Estadio de Penarol in Montevideo.

Het Puma Penarol Copa Libertadores voetbalshirt wordt gekenmerkt door de brede verticale zwarte en gele banen over het shirt. Verder is het shirt uitgerust met een kleine v-hals in het zwart en lopen de gele en zwarte banen ook over de mouwen. De rechter borst bevat het logo van de Duitse kledingsponsor. Het merk is sinds 2006 kledingsponsor van de club en was dit eerder al in de periode 1988-1991. De andere borst bevat het logo van de club uit Montevideo en op het midden van de borst staat een speciale Copa Libertadores badge. Deze badge heeft veel weg van de FIFA World Cup winners badge en bevat het getal vijf. Dit getal verwijst naar het aantal keer dat de club uit Uruguay de Copa Libertadores heeft gewonnen. De club won deze prijs in 1960, 1961, 1966, 1982 en 1987. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met gele details. Deze kleurencombinatie komt ook terug in de kousen.

Penarol heeft in samenwerking met Puma ook nog een alternatief shirt gelanceerd. Dit shirt wordt gekenmerkt door de horizontale gele en zwarte banen, de zogenaamde hoops. Verder bevat dit shirt een ronde hals en staan de logo's van de club en PUMA op dezelfde plek als op het thuisshirt.

Helaas zijn de nieuwe Penarol voetbalshirts vooralsnog nergens te koop! Mocht dit wel het geval zijn, dan hebben we in ieder geval weer nieuws. Heb je een mening over het nieuwe shirt? Deel het gerust hieronder.

Koop andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze SHOP!