Penarol voetbalshirt ter ere van 128 jarig bestaan

Penarol bestaat dit seizoen 128 jaar en heeft ter ere van haar verjaardag een speciaal tenue gelanceerd. Het tenue is deels een ode aan de club waaruit Penarol is ontstaan: CURCC (Central Uruguay Railway Cricket Club). Op 28 september 1891 werd door een Brits spoorwegenbedrijf de club CURCC opgericht. Aanvankelijk was de club een cricketclub, maar een jaar na de oprichting werd er door de club een voetbalafdeling gestart. Club Atlético Penarol stond in 1900 bovendien aan de wieg van de Uruguaanyse competitie. In het nieuwe tenue ter ere van het 128 jarig bestaan speelt de club dit seizoen een aantal thuiswedstrijden.

Het thuisshirt van CA Penarol bestaat dit jaar uit twee delen. De rechterkant van het tenue is zwart en de andere kant wordt gekenmerkt door de zwarte en gele verticale strepen. De andere kant van het tenue is zwart. De mouwen zijn contrasterend. De rechtermouw bevat namelijk een design van zwarte en gele strepen en de andere mouw is zwart. Verder is het tenue uitgerust met een subtiele V-hals en een gevouwen kraag Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van kledingsponsor Puma in het geel. Het Duitse sportmerk is sinds 2006 kledingsponsor van de club. Sponsor Antel staat op het midden van de tenues en subsponsor BBVA prijkt op de mouwen van het nieuwe voetbalshirt. Het tenue ter ere van het 128 jarig bestaan wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de onderkant een gele band. De kousen van het tenue zijn ook zwart met gele details. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Penarol tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Viatri, Estoyanoff, Gargano, Canobbio, Rodriguez en andere sterspelers.

Het voetbalshirt van Penarol kan je vooralsnog nergens bestellen! Ben je geïnteresseerd in andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs of Penarol? Check het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Penarol t-shirt of hoodie altijd in deze winkel!