Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024

Paris Saint Germain en Jordan Brand hebben vandaag het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2024 gepresenteerd! Beide partijen werken dit jaar vijf jaar met elkaar samen en dat wordt gevierd met een gloednieuw voetbalshirt! Het voetbalshirt heeft veel weg van het Paris Saint Germain 3e shirt, maar daarover straks meer. In het nieuwe tenue spelen de mannen en vrouwen van PSG de resterende uitwedstrijden in de Champions League en Ligue 1. Het voetbalshirt wordt voor het eerst door het vrouwenteam gedragen en wel in de Champions League wedstrijd tegen de Ajax vrouwen op 24 januari!

Zand, Elephant en Hechter 

In de campagne rondom het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt spelen een aantal speelsters van het damesteam een rol: Korbin Albert, Elisa de Almeida, Grace Geyoro, Jackie Groenen en Sakina Karchaoui. Zij togen naar het Nationaal Museum van Qatar in Doha voor een exclusieve fotoshoot van het nieuwe tenue. De locatie past perfect bij de kleur van het nieuwe tenue. Het voetbalshirt heeft namelijk een zandkleurige tint, wat weer perfect past bij de woestijn van Qatar, de thuishaven van hoofdsponsor Qatar Airways. Dat vormt misschien deels de inspiratie van het nieuwe tenue. Het voetbalshirt bevat namelijk nog twee designelementen, die we eerder terug zagen in het 3e shirt.

Het overgrote deel van het voetbalshirt bevat een all-over print van vlekken, geïnspireerd door de iconische ‘’elephant’’ print van Jordan Brand. Deze print werd door het Amerikaanse sportmerk in 1988 geïntroduceerd en is sindsdien steevast als patroon verwerkt op de sneakers van het sportmerk.

Over het midden van het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt loopt een verticale baan, geïnspireerd door het traditionele Hechter design van het Paris Saint Germain thuisshirt. Hoewel het thuisshirt dit seizoen niet de verticale baan op het midden van het voetbalshirt bevat, is dat wel het geval op het 4e voetbalshirt. Deze band heeft dezelfde kleur als het overige gedeelte van het voetbalshirt. Deze kleur wordt door Nike ''Hemp'' genoemd en wordt voor het eerst in de geschiedenis voor een voetbalshirt gebruikt. Dit is niet de enige kleur die terug komt in het vierde voetbalshirt. Het tenue bevat namelijk een donkergrijze hals, waarvan de onderkant legergroen (''Rough Green) is. Ook alle logo's hebben deze legergroene tint. De rechterborst bevat de jumpman van Jordan Brand en op de linkerborst prijkt het clublogo. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van (een deel van) het voetbalshirt: legergroen. Op het midden prijkt hoofdsponsor Qatar Airways en de linkermouw bevat het logo van GOAT. 

Het tenue wordt compleet gemaakt door een legergroen voetbalbroekje met zandkleurige/gouden logo’s van Jordan Brand en de club. De sokken zijn ook goud en bevatten aan de bovenkant het patroon van vlekken, geïnspireerd door de elephant print.

Kenmerken voetbalshirt

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Dri Fit ADV. De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn lichter, hebben een meer getailleerde fit en zijn uitgerust met extra ventilatieszones
  • Pasvorm: Replica - Normaal, Authentic - SlimFit
  • Ronde hals

Paris Saint Germain 4e shirt bestellen

Het Jordan Brand Paris Saint Germain 4e shirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Het authentic/match voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en is € 149,95.  De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. Check ook de andere Paris Saint Germain tenues in deze winkels. In deze winkels kun je het tenue laten bedrukken met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of jouw favoriete speler! 

Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Paris Saint Germain 4e voetbalshirt 2023-2024