24 april 2018

Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2018-2019

De prestaties van de Oranje Leeuwinnen krijgen eindelijk de erkenning die zij verdienen. Na de fantastische prestatie op het Europees kampioenschap van afgelopen zomer, staan de speelsters van bondscoach Sarine Wiegman er heel goed voor om zich ook te plaatsen voor het WK van volgende zomer. Ook zijn de Oranje Leeuwinnen sinds deze de trotste nummer één van Europa. Afgelopen week heeft Nederland namelijk Engeland van de troon gestoten op de Europese ranking. De shirts van de vrouwen zijn bijna hetzelfde als van de mannen. De nieuwe voetbalshirts en tenues van de Oranje Leeuwinnen voor 2018-2019 werden vandaag officieel bekend gemaakt! Benieuwd naar de kleine verschillen tussen de shirts? Check de details van het vrouwenshirt van Nederland hieronder!

Oranje Leeuwinnen thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van het Nederlandse vrouwenelftal is zoals natuurlijk altijd oranje. De vrouwen heten natuurlijk niet voor niets de Oranje Leeuwinnen. Onder leiding van de bondscoach Sarine Wiegman hebben Lieke Martens, Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden en al hun teamgenoten zich ontpopt tot waar top land. Met als bekroning natuurlijk de winst op het EK in eigen land. Het nieuwe shirt van de Nederlandse vrouwen is gebaseerd op het WK template van Nike, het zogeheten Vapor template. Waar dit template bekend om staat is het flitsende zigzag patroon op de mouwen. Deze strepen zijn veel lichter oranje dan de kleur van het thuistenue. Ook de kraag van het shirt is opvallend. Deze begint namelijk diagonaal en eindigt recht. Ook het bekende Nike teken, de swoosh, komt terug op het shirt van de Nederlandse vrouwen. De swoosh is zwart van kleur en staat op de rechterkant van de borst. Op de linkerkant is het logo van de KNVB te zien. Echter gaat het hierbij niet om de bekende leeuw die in het embleem verwerkt is, maar om een leeuwin. Deze leeuwin staat natuurlijk symbool voor de sterke Oranje Leeuwinnen. Bij alle shirts van Nike wordt natuurlijk ook gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden zodat de speelsters optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Het thuistenue van de Oranje Leeuwinnen wordt gecompleteerd door een witte broek en oranje voetbalkousen.

Oranje Leeuwinnen uit shirt en tenue 2018-2019

Net als bij het thuisshirt van de Nederlandse vrouwen is het uittenue van de Oranje leeuwinnen bijna hetzelfde als van de heren. De Nederlandse vrouwen speelde in het jaar 1956 voor het eerst een interland. Dit was tegen ons buurland Duitsland. Dit was nog geen officiële wedstrijd en de Oranje Leeuwinnen speelde ook nog niet onder de vlag van de KNVB. Dit gebeurde namelijk pas voor het eerst in 1973 tegen Engeland. Een half jaar later volgde de eerste overwinning tegen Zwitserland. In het begin mochten de Oranje Leeuwinnen alleen oefenwedstrijden spelen echter in het jaar 1982 werd de eerste officiële wedstrijd gespeeld. Deze werd wel nipt verloren van onze zuiderburen. In 2009 mocht Nederland voor het eerst meedoen aan het EK. Meteen eindigde de vrouwen op de 3e plaats. Na dit toernooi bleven de successen komen. Op dit moment zijn de Oranje Leeuwinnen wereldtop en dit willen ze graag blijven. Het vrouwenvoetbal wordt steeds serieuzer genomen en ook de KNVB draagt hier zijn steentje aan bij. Daarom is er geen verschil tussen de shirts van het mannenelftal en van de Oranje Leeuwinnen. Op het logo van de KNVB na natuurlijk want bij de vrouwen staat hier geen leeuw, maar een leeuwin. Deze eigen badge hebben de vrouwen de afgelopen jaren zeker verdiend. De basis van het nieuwe uitshirt is blauw. Echter bij het uitshirt is er wel een all-over print aanwezig. Deze print is gebaseerd op het shirt van 1988. Dit was het jaar dat de heren Europees kampioen werden. Ook bij het uitshirt is er gebruik gemaakt van het Nike Vapor template. Dit template is ontworpen voor het WK voetbal in Rusland en gaan we van de zomer dan ook veel zien. De zigzag-print op de mouwen van het shirt komt ook terug bij het uittenue. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Nike. De swoosh is blauw van kleur. Op de rechterkant van het shirt staat dus het KNVB logo met de leeuwin. Het uittenue van de Nederlandse dames wordt compleet gemaakt met een donker blauw broekje en lichtblauwe voetbalkousen. Zoals bij alle nieuwe broekjes van Nike zijn ook de broekjes van het Nederlands vrouwen elftal uitgerust met het flitsende zigzag-patroon, dat ook te zien is op de mouwen. Wat ook opvallend is, is dat de broekjes dit jaar geen naden hebben waardoor je er nog vrijer in kunt bewegen. De eerste wedstrijd dat we de Oranje Leeuwinnen gaan zien in het nieuwe uitshirt is op 8 juni tegen Noord-Ierland.

Oranje voetbalshirt kopen

Het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.  Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze online winkels kan je het Oranje shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen deze periode. Wil je andere producten van Holland kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nederlands elftal voetbalshirt in DEZE WINKEL

Of scoor het shirt in de officiële Nike shop

Voor andere fan artikelen van Nederlands elftal bekijk DEZE WEBSHOP