13 januari 2022

Oranje FC Barcelona warming-up shirt 2022

FC Barcelona en Nike hebben vandaag ook het oranje FC Barcelona warming-up shirt gelanceerd. Dit nieuwe trainingstenue is onderdeel van de Nike FC Barcelona 2022 trainingscollectie, welke ook een oranje Barcelona trainingsshirt en oranje trainingspak bevat. Het zogenaamde pré match top wordt door de selectie van trainer Xavi gedragen tijdens de warming-up ter voorbereiding op de La Liga en Europese wedstrijden in de tweede seizoenshelft van 2021-2022, dus van januari tot mei 2022. Dit betreft direct de laatste collectie van dit seizoen. Medio mei/juni lanceren de club en Nike de kledinglijn voor 2022-2023.

De gehele nieuwe FC Barcelona collectie is een knipoog naar het winnen van de Europa Cup I (de huidige Champions League). Op 20 mei 1992 versloeg FC Barcelona Sampdoria in het Wembley Stadium in Londen met 1-0 door een vrije trap van Ronald Koeman in de verlenging. In deze finale droeg Barcelona een oranje uitshirt van het merk Meyba (tegenwoordig kledingsponsor van FC Twente). Deze kleur is dertig jaar na dato door Nike vertaald in een gloednieuwe trainingscollectie. Het FC Barcelona warming-up shirt is volledig oranje en bevat een all-over print van vakjes, waarin de bijnaam van de supporters van de Catalaanse voetbalclub is verwerkt: CULERS. Een ander detail bevindt zich op de linkermouw. Hier prijkt een print van een diagonale band met daarin Blaugrana ruiten, verwijzend naar de vlaggen van de supporters van FC Barcelona in Camp Nou. Ook in de logo's van de club en Nike is een special effect verwerkt. De zwarte swoosh van Nike op de rechterborst bevat namelijk en blauwe schaduw en de badge van de club op de andere borst is uitgerust met een rode schaduw. Ook de ronde hals en het logo van sponsor BEKO zijn in stijl van één van de clubkleuren van Barca: blauw. Het warming-up shirt is één van de key releases van de nieuwe collectie. Deze collectie bevat namelijk geen vierde voetbalshirt. Tijdens de warming-up wordt dit shirt gecombineerd met een navy blauw trainingsbroekje. Dit broekje bevat op de rechter zijkant een blauwe band en op de linkerkant een rode golf.

Zoals alle trainingskleding van Nike is ook het warming-up shirt van Barcelona weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de trainingskleding verwerkt en zorgt voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het oranje FC Barcelona pré match top 2022, dat tot het einde van dit seizoen gedragen wordt.

Het oranje FC Barcelona warming-up shirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het shirt is alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar en heeft een prijs van € 59,95. Check ook andere Barcelona trainingskleding in deze winkels. Directe levering!

Bestel het FC Barcelona trainingsshirt direct in deze FC Barcelona fanshop!

of deze fanshop!

of deze winkel!

FC Barcelona warming-up shirt 2022 - Oranje