14 juli 2021

Officiële bedrukking Ajax thuisshirt 2021-2022

Ajax draagt een speciale bedrukking op het nieuwe Ajax thuisshirt 2021-2022! De bedrukking van de namen en nummers op de achterzijde van het tenue van de Amsterdammers werd vandaag tegelijkertijd met het nieuwe thuistenue van de Eredivisie kampioen gelanceerd! Niet alleen het thuisshirt bevat namelijk een nieuw design, de club en kledingsponsor adidas brengen ieder seizoen ook wat subtiele veranderingen aan in de bedrukking van de voetbalshirts.

Stijl Ajax bedrukking thuisshirt 2021-2022

De stijl van de bedrukking van de namen en nummers van de spelers op het Ajax thuisshirt 2021-2022 sluit perfect aan bij het thema van het nieuwe tenue. Het Ajax tenue bevat namelijk voor het eerst sinds 30 jaar weer het historische logo op de linkerborst en is bovendien geïnspireerd door de de tenues van de jaren '70. Dit komt met name tot uiting in de breedte van verticale rode baan op het tenue. Deze band is smaller dan voorgaande jaren en komt overeen met het design van de Ajax tenues in de glorieperiode van de club. In de jaren '70 won de club maar liefst drie keer achterelkaar de Europa Cup I (1971, 1972 en 1973). Ook de witte, ronde hals van het Ajax tenue is een verwijzing naar het tenue van destijds. De stijl van de bedrukking van de namen en nummers op de achterkant van het Ajax tenue is precies dezelfde als die in de jaren '70. De rugnummers hebben dezelfde ''blokkige'' stijl als in de jaren '70. De rugnummers op de achterzijde van het tenue zijn geheel wit met een zwarte omranding en bevatten aan de onderkant niet het moderne logo, maar het historische logo. Dit betreft het embleem van de Amsterdammers in de periode 1928-1991.

Tijdens de wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB Beker dragen de spelers, evenals in de jaren '70, alleen het rugnummer op het tenue en dus geen spelersnaam. Tijdens de Champions League wedstrijden dragen de spelers van Ajax wel hun naam op het tenue, omdat dit door de UEFA verplicht gesteld is. Deze namen staan boven de rugnummers en hebben hetzelfde lettertype. Het verschil met de rugnummers is dat deze niet het historische Ajax logo bevatten aan de onderkant van de letters.

Badges op Ajax thuisshirt 2021-2022

Ook dit seizoen draagt de club van trainer Erik ten Hag weer verschillende badges op het tenue. Tijdens de wedstrijden in de Eredivisie dragen de spelers de gouden Eredivisie kampioensbadge op de rechtermouw. Tijdens de wedstrijden in de Champions League dragen de spelers de officiële Champions League badge of honour Starball badge en de UEFA Foundation badge op de rechtermouw. In de Champions League Starball badge op het Ajax tenue is nummer vier verwerkt. Dit nummer verwijst naar het aantal keer dat de club de Champions League/Europa Cup I gewonnen heeft. De UEFA Foundation badge vervangt vanaf het seizoen 2021-2022 de Respect badge. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de bedrukking op het nieuwe Ajax tenue en check ook de bedrukking van het Ajax uitshirt 2021-2022!

Ajax voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Vanaf nu kun je het nieuwe Ajax thuisshirt 2021-2022 met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of die van de spelers bestellen. De extra prijs van het laten bedrukken van je tenue is € 19,95. Deze prijs komt bovenop de prijs van de reguliere tenues. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De prijs van de Champions League badges is € 12,50 en van de Eredivisie badge € 7,50. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Ajax voetbalshirt met officiële bedrukking in deze SHOP

of de officiële adidas SHOP! Bedrukking Ajax voetbalshirt 2021-2022