14 juni 2018

Officiële WK 2018 badge voor WK voetbalshirts gelanceerd door de FIFA

De officiële badge voor het WK van 2018 is vandaag officieel gelanceerd door de FIFA. Deze badge wordt door alle aan het WK deelnemende landen gedragen op de mouwen van de voetbalshirts en tenues tijdens het wereldkampioen van 2018, welke op 14 juni van start gaat. De officiële WK badge set bestaat eigenlijk uit twee verschillende badges. Op de rechter mouw wordt namelijk door alle landen een andere badge gedragen dan op de linker mouw. Hieronder bespreken we kort het design van de officiële FIFA World Cup 2018 badge. Benieuwd? Check het hieronder!

De officiële FIFA World Cup badge van 2018 is voor het eerst te zien in de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi Arabië op 14 juni. Op de rechter mouw dragen beide teams dan de officiële badge. Dit is een rechthoekige badge met daarin het embleem van het WK van 2018. Dit embleem bestaat uit een afbeelding van de wereldbeker. Dit embleem heeft voor het WK in Rusland een Russisch tintje gekregen en is dan ook in stijl van de Russische kleuren: goud, blauw en bordeaux rood. Daaronder staat in een speciaal lettertype de tekst: ''FIFA World Cup – RUSSIA 2018.'' Verder is de achtergrond van deze badge wit en heeft de patch een blauwe omlijning. Op de linker mouw dragen beide teams een andere FIFA badge. Dit betreft een groene badge met daarin de tekst: ''LIVING FOOTBALL – FIFA.'' In de O van Football is een bal verwerkt. ''Living Football'' is overigens de leus van het WK in Rusland. Ook deze badge heeft weer een blauwe omlijning.

Tijdens de wedstrijden op het WK dragen alle teams een zogenaamde MDT onder het embleem van de voetbalbond of op het midden van de borst. Dit betreft de match day transfer. Deze transfer bevat de vlaggen van de landen die het tegen elkaar opnemen en de datum en het stadion waarin gespeeld wordt. Check hieronder in ieder geval nog een afbeelding van beide WK 2018 badges.

Ben je op zoek naar een officieel WK shirt? Check het exclusief in deze winkel!