24 mei 2017

Officiële bedrukking Ajax thuisshirt 2017-2018

Twee dagen na de bekendmaking van het nieuwe thuisshirt van Ajax, hebben de Amsterdammers ook de officiële bedrukking voor het nieuwe shirt bekend gemaakt. Dit betreft de officiële bedrukking van de namen en nummers van de spelers op de achterkant van het shirt. In vergelijking met vorig seizoen heeft deze bedrukking een geheel nieuwe stijl en lettertype gekregen. Waar het nieuwe shirt voor 2017-2018 geïnspireerd is door de tenues van de jaren '70, haalt de originele Ajax bedrukking haar inspiratie uit de architectuur van de stad Amsterdam. De bedrukking is voor het eerst te zien in de Europa League finale wedstrijd tegen Manchester United op 24 mei 2017.

Stijl en font Ajax bedrukking 2017-2018

Het nieuwe Ajax thuisshirt is zoals altijd rood/wit en de bedrukking van de namen en nummers van de spelers staan in de brede rode band op de achterkant van het shirt. Omdat de namen en nummers van de spelers op moeten vallen, is er voor een contrasterende kleur gekozen. De originele bedrukking is overwegend wit en bevat een rode lijn om de rugnummers en letters van de namen van de selectie van Ajax. De stijl van de printing is geïnspireerd door het lettertype op de Amsterdamse bruggen. Dit lettertype is geheel in trant van de stijl van de Amsterdamse School van de jaren '20 van de vorige eeuw. Kenmerkend aan de Amsterdamse School waren de vele verticale en speelse accenten. Deze speelse accenten komen ook weer terug in het font van de Ajax bedrukking. De rugnummers bevatten aan de onderkant het logo van de club van trainer Peter Bosz, inclusief de drie kampioenssterren. Deze sterren verwijzen naar de 33 landstitels van de club. Het embleem van de club komt niet terug in de namen en nummers van de spelers. De namen van de spelers staan boven het rugnummer. De officiële bedrukking voor het Ajax uitshirt van 2017-2018 heeft dezelfde stijl. Deze printing is echter rood met een witte omlijning.

Ajax shirt met eigen naam en nummer kopen

Het nieuwe Ajax thuisshirt kan je nu met een eigen naam en nummer of één van de sterspelers laten bedrukken in de onderstaande winkel! De extra prijs van het laten bedrukken van een Ajax shirt is € 20,-. Deze prijs komt bovenop de normale prijs van de voetbalshirts. Het shirt voor volwassenen is € 89,95 en voor kinderen heeft het tricot een prijs van € 69,95. Wil je andere Ajax producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder.

Het Ajax shirt met officiële bedrukking koop je exclusief in deze ONLINE SHOP