20 oktober 2017

Officiële adidas bedrukking WK 2018 voetbalshirts

De officiële bedrukking van alle adidas teams voor het WK van 2018 is bekend. Dit betreft de bedrukkingen van de namen en nummers van de spelers op de voetbalshirts waarvan adidas kledingsponsor is. Dit betreffen de tenues van de nationale elftallen van België, Duitsland, Spanje, Argentinië, Colombia, Rusland en Mexico. Tijdens het WK dragen alle spelers een rugnummer en een naam op de achterkant van het shirt en bovendien een borstnummer. De bedrukking op de nieuwe shirts is geïnspireerd door het land waarin het WK plaats vindt, namelijk Rusland. Het lettertype dat gebruikt wordt, is namelijk een Russisch font. Meer weten over de officiële bedrukking van deze landenteams? Lees hieronder verder!

De stijl van de officiële adidas bedrukking voor de voetbalshirts van de adidas landenteams vindt haar inspiratie in het font en afbeeldingen die in de vorige eeuw gebruikt werd door de Sovjet Unie. Deze wordt gekenmerkt door de rauwe en ''cutout sijl.'' De rugnummers en de letters van de namen van de spelers op de shirts zijn dan ook vrij recht toe, recht aan en bevatten geen rondingen. Zowel de letters als de nummers zijn recht en bevatten alleen hoeken van 90 graden. De kleur van deze bedrukking zal per land verschillend. Het ligt er net aan, welke kleur het shirt heeft. De rugnummers en borstnummers van de spelers bevatten door het midden ook nog een dunne lijn. Deze lijn loopt niet door de letters van de namen van de spelers. Opvallend is dat de rugnummers niet het logo van de voetbalbond aan de onderkant van de rugnummers bevatten. Bij de officiële bedrukkingen van clubs is dit vaak wel het geval. Tijdens het WK zullen bovengenoemde landen dezelfde bedrukking gebruiken, maar dan in een andere kleur. De spelers dragen tijdens de wedstrijden ook een nummer op het broekje.

De nieuwe adidas WK voetbalshirts voor 2018-2019 worden door het merk begin november gelanceerd. Hierbij gaat het alleen om de thuisshirts van deze landen. De uitshirts worden in maart 2019 bekend gemaakt door het Duitse sportmerk en de verschillende voetbalbonden. Dan bespreken we uiteraard ook de voetbalshirts en de bedrukkingen per nationaal elftal.

Wil je een WK shirt met officiële bedrukking kopen? Dat kan vanaf nu al in deze officiële SHOP!
Heb je een mening? Deel het gerust hieronder!