17 september 2012

Nike nieuwe teamkledingsponsor Engeland en FA

De Engelse nationale voetbalbond neemt na ruim 50 jaar afscheid van het voetbalkledingmerk Umbro. In 2008 werd Umbro al overgenomen door Nike, dat nu de kleding gaat ontwerpen voor het Engelse team. Het eerste Engelse Nike shirt zal gepresenteerd worden volgend jaar lente, als de FA haar 150e verjaardag viert. Het contract tussen de Engelse bond en Nike loopt tot 31 juli 2018, net na het WK 2018 in Rusland.

De samenwerking tussen de Engelse nationale bond en Nike bestaat uit het volgende:

  • Het leveren van shirts en wedstrijdballen voor alle Engelse teams op elk niveau, inclusief het Engelse nationale mannenelftal, vrouwenelftal, futsal, gehandicapten en amateurteam.
  • Sponsoring en ondersteuning van het St. George's Park.
  • Ondersteunende partner van het Wembley Stadion
  • Ondersteunende partner van de FA Cup, het leveren van wedstrijdballen voor de beroemdste bekercompetitie ter wereld.
  • Het leveren van producten aan de County FA's


Engeland speelt al ruim een halve eeuw in het Umbro-shirt (m.u.v. 1974-1982). Alex Horne, FA-secretaris, reageerde positief:“Ik ben heel blij dat we deze uitgebreide en intensieve samenwerking met Nike aangaan. Het is een spannende tijd voor beide partijen, vooral met de opening van het St. George's Park dit jaar en de 150th verjaardag van de FA. Ik zou ook graag een dankwoord willen uitbrengen aan Umbro en hun bijdrage aan het spel, de FA en het Engelse team, voor de afgelopen 60 jaar.” Nike Brand President Charlie Denson voegde hieraan toe: “De trots en passie van de Engelse fans is vernieuwd en we zijn enorm blij om partner te zijn van de FA” “We zien er naar uit om het Engelse team te ondersteunen op elk niveau met innovatieve producttechnologie en we hopen een rol te kunnen spelen in het Engelse voetbal door St. George's Park te ondersteunen”

De huidige en nieuwe Engeland voetbalshirts kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

Nike Engeland teamkleding

Nike Engeland nieuwe kledingsponsor