9 april 2019

Nike lanceert remake van Barcelona trainingsjack 1998-1999

Barcelona en Nike werken dit seizoen twintig jaar met elkaar samen. Het Amerikaanse sportmerk en de Spaanse kampioen staan uitgebreid stil bij dit heugelijke feit. Er zijn inmiddels twee special edition voetbalshirts door Nike en Barca uitgebracht. Het ene voetbalshirt betreft een mashup voetbalshirt, wat een combinatie van verschillende tenues van de afgelopen twintig seizoenen is. Het andere voetbalshirt betreft een remake van het voetbalshirt van 1998, het eerste Barcelona tenue dat door Nike geproduceerd werd. Aan die collectie wordt morgen nog een item toegevoegd, namelijk een speciaal trainingsjack.

Barcelona anthem trainingsjack 1998-1999

Het is nog maar de vraag of de spelers van Barcelona dit trainingsjack ook daadwerkelijk gaan dragen dit seizoen. Zeker is dat een een mooie toevoeging is op het Celebration pack van Barcelona en Nike. Het nieuwe Barcelona anthem jack is ook weer een remake van ht jack dat de spelers van Barcelona droegen tijdens de opkomst op het veld in het seizoen 1998-1999. Dit trainingsjack werd twintig jaar geleden gedragen door spelers als Rivaldo, Figo, Luis Enrique, de gebroeders de Boer, Bogarde, Reiziger, Cocu en Zenden. Het trainingsjack heeft de klassieke N98 look en is in stijl van de clubkleuren van de Catalaanse club. De N98 jacks werden in 1998 tijdens het WK in Frankrijk voor het eerst door Nike gelanceerd en hebben hun populariteit met name te danken aan het feit dat het Braziliaanse voetbalelftal deze jacks droeg tijdens dat WK. Het Barcelona anthem trainingsjack van 1998-1999 is overwegend navy blauw met rode accenten. Het jack bevat een rode rits en een rode lijn aan de bovenkant van de hoge hals. Ook de onderkant van het trainingsjack is uitgerust met een subtiele rode lijn. Hetzellfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Op de linkerborst staan zowel het logo van Barcelona en een gele swoosh van Nike. Deze swoosh staat ook in het groot op de rug van het Barca trainingsjack. De swoosh bevat zowel op de voorkant als de achterkant een blauwe omlijning.

Check hieronder de eerste afbeeldingen van dit special edition trainingsjack, dat door Nike ook maar beperkt geproduceerd is. Van de remake van het voetbalshirt van 1998-1999 weten we dat deze niet gedragen wordt door de spelers. Misschien dat dit trainingsjack wel door de spelers van Barca wordt gedragen in de aanloop naar de Champions League wedstrijden tegen Manchester United.

Barcelona trainingsjack bestellen

De remake van het Barcelona trainingsjack van 1998-1999 kun je vanaf 10 april bestellen in de onderstaande shops. Het jack is alleen voor volwassenen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 79,95! Directe levering gegarandeerd!

Bestel dit jack exclusief in deze SHOP

of check andere gave Barcelona retro items in deze SHOP!