8 april 2019

Barcelona voetbalshirt 1998-1999 opnieuw gelanceerd door Nike

Barcelona en Nike hebben opnieuw een special edition voetbalshirt gelanceerd. De ''re-launch'' van het voetbalshirt van het seizoen 1998-1999 volgt op het succes van het Nike X FC Barcelona 20 years anniversary shirt, dat in december 2018 gepresenteerd werd als viering van het partnership tussen Nike en de Catalaanse club, welke al twintig jaar stand houdt. Voor het voetbalshirt van 1998-1999 gaan we ook twintig jaar terug in de geschiedenis van de club. Het shirt heeft namelijk vrijwel hetzelfde design als het tenue van twintig jaar geleden. Wel is het shirt in een iets moderner jasje gestoken. In 1998 tekenden Nike en FC Barelona het eerste contract en dit eerste voetbalshirt werd onder andere gedragen door spelers als Frank de Boer, Reiziger, Bogarde, Cocu, Ronald De Boer, Zenden, Rivaldo, Figo, Luis Enrique en Patrick Kluivert.

Bestel dit voetbalshirt vanaf nu in DEZE WINKEL of deze webshop en deze SHOP of check andere gave Barcelona retro voetbalshirts in deze winkel! 

Het Barcelona 1998-2019 voetbalshirt 

De remake van het voetbalshirt van het seizoen 1998-1999 heeft het klassieke Barcelona design en ziet er hetzelfde uit als het shirt van dit seizoen. Het enige verschil is de Vapor hals van het nieuwe shirt. Waar het shirt in 1998 een v-hals had, bevat het nu een diagonale hals, die naar het midden recht loopt. De body van het tenue bevat een brede, bordeaux rode band over het midden van het shirt. Deze wordt geflankeerd door twee brede blauwe banen. De voorkant van het shirt is dus slechts uitgerust met drie banen. De mouwen van het shirt zijn vrijwel geheel rood met aan de onderkant een navy blauwe taping. Deze kleur komt ook weer terug in de hals van het voetbalshirt. Evenals in 1998 staan de logo’s van Barcelona en Nike op het midden van de borst. De swoosh is geel met een zwarte omlijning. Uiteraard bevat het tenue ook een ode aan Catalonië. De binnenkant en achterkant van de hals bevatten een taping in de kleuren van de Catalaanse vlag, La Senyara. De strip bevat namelijk dunne, gele en rode strepen. De onderkant van het shirt is uitgerust met een speciale Nike authentic tag. Tot 2011 waren de tenues van Barcelona verder geheel sponsorloos en had de club dus geen uitingen van bedrijven of andere commerciële organisaties op het tenue. De remake van het voetbalshirt van eind jaren '90 bevat dan ook geen sponsorlogo. In 2005 werd de Catalaanse televisiezender TV3 geïntroduceerd als mouwsponsor en in 2006 sloot de club een samenwerkingsverband met Unicef. In 2011 sloot Barca pas voor het eerst een deal met een commerciële shirtsponsor: Qatar Foundation. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de remake van het voetbalshirt van 1998-1999. Deze tenues zijn uiteraard ook uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike. Het is nog niet zeker of Barcelona in dit voetbalshirt een aantal wedstrijd gaat spelen. Wel is het shirt, maar in een beperkte oplage door Nike is geproduceerd. 

Barcelona voetbalshirt 1998-1999 bestellen

De remake van het Barcelona voetbalshirt van 1998-1999 kun je vanaf 10 april bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan voor zowel volwassenen als voor kinderen. Voor volwassenen heeft het tenue een prijs van € 85,- (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het shirt € 70,- (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176). De club en Nike hebben ook een authentic voetbalshirt uitgebracht. Dit betreft het Vapor Match tenue en heeft een prijs van € 140,-. In deze shops kun je het Barcelona tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! Directe levering! 

Bestel je Barcelona shirt altijd in DEZE WINKEL

of deze winkel! 

of check andere gave Barcelona retro voetbalshirts in deze SHOP!