Nike lanceert gruwelijk Chelsea shirtholders voetbalshirt 2019!

Het zogenaamde Chelsea shirtholders voetbalshirt is vandaag door Nike gereleased! Wat is het shirholders voetbalshirt dan? Dat leggen we kort nog even uit. Het 3e shirt of alternatieve Chelsea uitshirt voor 2018-2019 bevat namelijk een speciale tag, waarin de NikeConnect technologie is verwerkt. Door deze tag te scannen, hadden de fans van The Blues de mogelijkheid een speciaal Chelsea voetbalshirt te ontwerpen op de website van Nike. Het design van dit voetbalshirt is nu bekend en vanaf medio januari kan je dit shirt zelfs bestellen. Het shirt wordt overigens niet door de club gedragen dit seizoen, maar is puur en alleen een toevoeging op de bestaande Chelsea collectie van 2018-2019 en het mooie resultaat van wat interactiviteit.

Als fans een voetbalshirt mogen ontwerpen, betekent dit dat het design van het shirt onomstotelijk sterk is! Het shirtholders voetbalshirt van Chelsea is daar geen uitzondering op. Het design van het shirt vindt haar inspiratie namelijk in de wedstrijddata van de Champions League finale van 2012, waarin Chelsea het opnam tegen Bayern München in de Allianz Arena. Na 90 minuten en verlenging was de eindstand 1-1, waardoor strafschoppen het lot dienden te beslissen. Chelsea won de strafschoppenserie met 4-3, waardoor The Blues voor het eerst in de geschiedenis de Champions League wonnen. Het shirt is overwegend blauw en wordt verder gekenmerkt door de flitsende horizontale gele banen over het shirt. Deze banen zijn geïnspireerd door de iconische momenten van sterspeler Drogba in deze wedstrijd. De Ivoriaan scoorde in de 88ste minuut van de finale de bevrijdende 1-1 en schoot ook de beslissende strafschop binnen. Opvallend is dat het shirt qua template niet is geïnspireerd door het Vapor template van Nike. Het shirt bevat namelijk een ronde hals. In de hals is de handtekening van Didier Drogba verwerkt. Een andere verwijzing naar ''het mirakel van München'' staat op de achterkant van het tenue. Hier prijkt namelijk de datum van de Champions League finale van 2012: 19/5. Op de borst van het tenue staan verder de swoosh van Nike en het Chelsea logo. Ook hoofdsponsor Yokohama Tyres ontbreekt op het zogenaamde Shirtholders voetbalshirts van het keurkorps van manager Maurizo Sarri.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit legendarische voetbalshirt! Het shirt wordt niet gedragen door Chelsea dit seizoen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat één van de Chelsea voetbalshirts voor 2019-2020 geïnspireerd zal zijn op dit shirt! We houden jullie uiteraard op de hoogte. Check ook het 3e shirt van dit seizoen!

Dit nieuwe Chelsea Shirtholders voetbalshirt kan je vanaf medio januari bestellen in de online shop van Nike!