17 november 2016

Nieuw Nederlands Elftal ''van Gogh'' voetbalshirt blijkt fake

Vanochtend is er via verschillende Twitter accounts een fake shirt van het Nederlands Elftal gepubliceerd. Hierin zou het Nederlands Elftal vanaf 2017 gaan spelen. Dit is echter niet het geval. Oranje krijgt pas in 2018 weer een nieuw thuisshirt, waarin het eventueel de wedstrijden tijdens het WK van 2018 zal spelen en hoe dan ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. De KNVB en Nike lanceren om de twee jaar een nieuw thuisshirt voor het Nederlands Elftal en het shirt waar Oranje momenteel in speelt is in maart van dit jaar gelanceerd.

Het shirt dat vanochtend via verschillende media uitlekte, heeft echter wel een interessant design. Uiteraard is het shirt overwegend oranje en bevat het een all-over print, welke volgens bronnen gebaseerd was op een schilderij van Vincent van Gogh, ''het middagdutje''. Dit schilderij werd door de Nederlandse meester in 1890 onthuld. Het fake Nederlands Elftal shirt lijkt hetzelfde reliëf te hebben als op de graanvelden van het schilderij te zien is. Verder bevat het fake voetbalshirt een zwarte v-hals en een zwarte bies aan de onderkant van de mouwen. Op de linker borst van het shirt prijkt het KNVB logo, terwijl de swoosh van Nike op de rechter borst staat. Nike verzorgt sinds 1996 de tenues en trainingskleding van Oranje en de vertegenwoordigende elftallen en zal deze functie in ieder geval tot 2026 vervullen. De KNVB en Nike zullen pas begin 2018 een nieuw thuisshirt lanceren. Het fake voetbalshirt blijkt overigens afkomstig te zijn van een bekende designer. Francesco Collu lanceert op zijn Instagram account dagelijks nieuwe inspirerende voetbalshirts, waar deze er dus één van was. Of er tussentijds overigens nog een nieuw Nederlands Elftal uitshirt wordt gelanceerd, is niet bekend. 

Check hieronder wat foto's van het fake Nederlands Elftal voetbalshirt, die dus nergens te koop is en ook nooit zal zijn. Wil je de huidige Nederlands Elftal shirt kopen?  Koop deze dan in de officiële Nederlands Elftal shop!

Nederlands -elftal -van -gogh -fake -shirt

Nederlands -elftal -fake -tenue -2017