Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts steeds populairder

In alles is het WK in Qatar anders dan andere wereldkampioenschappen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK plaats vindt in de winter. Bovendien is er veel te doen rondom de mensenrechten van de arbeidsmigranten die aan de infrastructuur en de bouw van de stadions gewerkt hebben en natuurlijk het feit dat het WK überhaupt in Qatar plaats vindt. Deze redenen hebben ervoor gezorgd dat het WK minder leeft dan andere WK's. Minder mensen kijken massaal de WK wedstrijden op tv en dit heeft dan ook direct invloed op de verkoop van de WK 2022 voetbalshirts. Vanuit verschillende hoeken horen wij de verkoop van de WK 2022 voetbalshirts achter blijft bij die van andere wereldkampioenschappen. Wel geldt vaak, hoe verder een land komt tijdens het WK, hoe populairder de voetbalshirts worden. Omdat Oranje nagenoeg zeker is van het behalen van de achtste finales, is het een kwestie van tijd voordat de WK shirts Nederland populairder worden. Aan het design van de voetbalshirts kan het in ieder geval niet liggen!

Populaire Nederlands Elftal T-Shirts

De populariteit geldt overigens niet alleen voor de voetbalshirts van het Nederlands Elftal, ook verschillende oranje retro voetbalshirts en t-shirts vinden gretig aftrek. Één van die populaire t-shirts zijn de t-shirts van XXL Nutrition. Veel oranje t-shirts hebben een standaard pasvorm, maar dat geldt niet voor de Nederland t-shirts van XXL Nutrition. Deze t-shirts hebben namelijk een zogenaamde muscle fit en vallen perfect om het lichaam! Over het design van de t-shirts zijn we sowieso enthousiast. De T-Shirts zijn in het oranje en zwart verkrijgbaar en hebben aan de onderkant van de mouwen een elastische band met daarin de branding van het merk. Op de borst prijkt een badge met daarin de Hollandse leeuw en op de achterzijde van de t-shirts prijkt in een stijlvol lettertype de tekst van het Wilhelmus met een print van de kop van een leeuw. Deze T-Shirts bestel je tijdens Black Friday weekend slechts voor een prijs van € 22,75 in deze SHOP!

Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts

Daarmee maken we een mooi bruggetje naar het design van de Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts. Bij de lancering van het Nederlands Elftal WK 2022 thuisshirt was er veel te doen rondom de kleur van het tenue. De kleur van het thuistenue is namelijk iets lichter/valer dan dat we gewend zijn. Critici stelden zelfs dat het meer geel was dan oranje. Men moest ook even wennen aan de all-over print op het tenue. Waar de vorige versie een uitsprekende print had van een leeuw, bestaande uit verschillende geometrische vormen, is de print op het Nederlands Elftal WK 2022 wat mysterieuzer. Iets wat misschien ook perfect past bij bondscoach Louis van Gaal, die onder andere met de keuze van Andries Noppert als eerste keeper opzien deed baren. De all-over print op het Nederlands Elftal voetbalshirt stelt dit jaar de manen van een leeuw voor en hebben bovendien een diepere betekenis. De print straalt niet alleen geheimzinnigheid uit, het is ook een creatieve print. Hier zit natuurlijk een gedachte achter. De print staat namelijk symbool voor de creatieve speelstijl van ''Oranje'' en het totaalvoetbal waarmee het Nederlands Elftal sinds de jaren '70 het mondiale voetbal domineert. Het tenue is verder afgewerkt met zwarte accenten, die doen denken aan de voetbalshirts waarin Nederland grote WK finales gespeeld heeft. Zowel in 1974 als in 1978 en 2010 had het tenue van Nederland zwarte details. De swoosh van Nike en het KNVB logo op het tenue zijn namelijk zwart, alsook het vlak aan de binnenzijde van de hals. In de binnenkant van de hals is ook de naam van ons land in een creatieve cirkel verwerkt. Het tenue wordt natuurlijk gecompleteerd door een oranje voetbalbroekje en oranje kousen en moet de Naranja Mecanica weer op volle toeren laten draaien.

Vind je het Nederlands Elftal WK 2022 iets teveel van het goede, dan is het uitshirt wellicht een perfect alternatief. Het is overigens de vraag of het Nederlands Elftal dit tenue tijdens het WK gaat dragen? Vaak is het oranje van het thuisshirt contrasterend aan de kleur van het team waar Nederland tegen speelt tijdens het WK. Het uitshirt heeft een wat rustiger (en sommigen zeggen zelfs saaier) design. De kleur van het tenue is ook niet zo maar uit de lucht komen vallen. De KNVB en Nike hebben namelijk gekozen voor een koningsblauw uitshirt, verwijzend naar de jarenlange traditie van het Nederlandse koningshuis. De kleur van het uittenue doet bovendien denken aan de uittenues van Holland eind jaren '90 en begin jaren '00. Dit tenue bevat geen all-over print, maar blijft wel dichtbij de roots van Oranje. In het tenue zijn namelijk fel oranje accenten verwerkt. De band aan de onderkant van de mouwen bevat een oranje lijn en ook de logo's van de KNVB en Nike zijn oranje. Als blijk van nationale trots is de Nederlandse vlag in de binnenkant van de hals verwerkt. Het tenue heeft wel een standaard template. Dit zogenaamde Nike Strike template gebruikt Nike voor meerdere voetbalshirts dit seizoen en wordt gekenmerkt door de ronde hals en het vlak met de ronding onder de hals. Op het Nederlands Elftal WK 2022 uitshirt is dit vlak zwart. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en zwarte kousen.

Oranje creativiteit enerzijds en koninklijk blauw conservatisme anderzijds, voor ieder wat wils wat betreft de Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts. Over het algemeen geldt, hoe dichter men bij de finale komt, hoe minder het uitmaakt hoe de voetbalshirts eruit zien. Wanneer Nederland het WK 2022 in Qatar wint, wordt er geschiedenis geschreven en wil iedereen het tenue bemachtigen. Wij hopen erop!

Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023

Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023