1 mei 2014

Nederlands elftal voetbalshirts WK 2014

Over 17 dagen zal het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd gaan spelen op het WK 2014 in Brazilië. Spanje, titelhouder, is dan de tegenstander. Het Nederlands elftal is ingedeeld in poule B en moet het verder opnemen tegen Chili en Australië. Ter voorbereiding op het WK zal Nederland ook nog 2 oefenwedstrijden afwerken. Ghana en Wales zullen de opponenten zijn in deze oefenwedstrijden. Op 31 mei en 4 juni zullen deze wedstrijden afgewerkt worden. De definitieve Oranje selectie zal aankomende zaterdag bekend worden. Het Nederlands Elftal zal aankomende zomer aan gaan treden in nieuwe voetbalshirts. Deze voetbalshirts, ontworpen door Nike, zijn klassiek en bevatten ook verrassende details. Zowel het Nederlands elftal thuis- als uitshirt refereert naar het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. De Koninklijke Nederlandse voetbalbond werd in 1899 opgericht. Het logo dat toen op de voetbalshirts van het Nederlands elftal pronkte komt nu ook weer terug op beide Nederland voetbalshirts. Toch komen details van het huidige logo van de KNVB terug op de beide voetbalshirts. De kroon die zich op het huidige KNVB logo bevindt komt terug in de hals van de Nederland Nike voetbalshirts. Het Nederlands Elftal thuisshirt is overwegend oranje, maar kent ook witte details. De witte details van het Nederlands elftal thuisshirt komen echter pas naar voren wanneer de mouwen van het voetbalshirt worden omgeslagen. Dan ontstaat er een spectaculaire witte bies. Het Nederlands elftal thuistenue wordt gecomplementeerd door een wit short en oranje kousen. Echter kan Nederland ook gaan spelen in een oranje short. Dit gebeurde al tijdens de oefenwedstrijd tegen Frankrijk.

Het Nederlands elftal uitshirt bezit nog meer veelzeggende betekenissen en details. Het Nederlands elftal uitshirt is overwegend blauw en zal mogelijk gedragen gaan worden tijdens de wedstrijden tegen Spanje en Australië. Niet alleen refereert het uitshirt naar het 125-jarig bestaan. Ook refereert het Nederlands elftal uitshirt 2014-2015 naar het land Nederland als het land van de Koninklijke familie. Ook verwijst het uitshirt naar de dynamische voetbalstijl van de Nederlanders en vormt het ook nog eens een ode aan Nederlands als waterland. Volgens kledingsponsor Nike staat Nederland bekend om zijn dynamische voetbal, waarin passen en bewegen centraal staat. Een voetbalshirt met een hoop betekenissen! Al deze details maken het shirt speciaal. Deze betekenissen komen tot uiting in een spectaculair detail. Het Nederlands elftal uitshirt beeld een isometrisch patroon uit. Dit patroon beeld een v-vorm uit en wordt naar boven toe steeds lichter. Dit betekent dat dit v-patroon onderaan donker zal zijn. Dit sluit perfect aan op de donker gekleurde shorts en kousen. Hierdoor ontstaat een mooi effect. Ook de mouwen van het Nederlands elftal uitshirt 2014-2015 kunnen omgeslagen worden. In dit geval ontstaat er een oranje bies. Het speciale logo is gedrukt op de linkerborst. Op de rechterborst is een oranje Nike swoosh gedrukt. De Nederlands elftal voetbalshirts bevatten een printing die weer verwijst naar de jaren ’70.  Deze printing is ontworpen door de legendarische Nederlandse ontwerper Wim Crouwel en bezit aan de onderzijde een kroon. De Nederlands elftal voetbalshirts, inclusief de officiële printing en 10% korting zijn verkrijgbaar bij de online voetbalshop van Subside Sports. Niet alleen biedt Subside Sports de officiële voetbalshirts aan. Ook het volledige tenue, presentatiepakken, trainingspakken, overige trainingskleding, polo’s, n98 jackets en accessoires worden aangeboden in de Nederlands fanshop van Subside Sports!

De Nederland voetbalshirts zullen tevens gedragen gaan worden gedurende de EK-kwalificatiewedstrijden. Nederland zal het in deze reeks op moeten gaan nemen tegen Kazachstan, IJsland, Letland, Turkije, en Tsjechië.

Koop het hier…

Vd Vaart (1)

Oranje (1)

Oranje 2 (2)

Oranje Uit

Bron foto's: news.nike.com