Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en kledingsponsor Nike. Dit vond plaatst in de Westergasfabriek in Amsterdam waar de jonge talenten Klaassen, Veltman en Boetius de nieuwe voetbalshirts mochten onthullen. In dit uitshirt zal Oranje de uitwedstrijden tijdens het WK van 2014 in Brazilië spelen en bovendien de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 spelen gedurende. Op het WK 2014 is Nederland ingedeeld in poule B bij Spanje, Chili en Australië. Tijdens de kwalificatie ter voorbereiding op het EK van 2016 is het Nederlands Elftal ingedeeld in poule A en strijdt het met Kazachstan, IJsland, Letland, Turkije, en Tsjechië om een ticket voor het EK. Eerder lekte het nieuwe uitshirt van het Nederlands Elftal al uit via verschillende websites. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe uitshirt van Oranje te worden.

Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt is overwegend blauw en heeft net als het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt een vrij klassiek design. Dit klassieke design wordt gecombineerd met enkele verrassende details. Het shirt is voorzien van een kleine v-hals. De rechter borst bevat het logo van Nike in het oranje en de andere borst bevat een badge met daarop een authentieke leeuw. Het logo op het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt is een verwijzing naar het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. 125 jaar terug pronkte dit logo in 1899 op de linkerborst van de Nederlands Elftal voetbalshirts. Het nieuwe Nederland uitshirt beeldt op de voorzijde een isometrisch patroon uit. Dit patroon beeldt niet alleen horizontale, maar ook een v-vormen uit. Dit patroon begint boven bij de v-hals in een lichter patroon. Hoe meer dit patroon naar beneden loopt, hoe donkerder het blauw op het nieuwe uitshirt wordt. Het detail op de voorzijde van het nieuwe voetbalshirt is een ode naar Nederland als uitblinkend waterland. Het donker wordende blauw verwijst naar de Nederlandse Koninklijke familie en het blauw dat terugkomt in het kruis van de Koninklijke nationale vlag. Ten slotte verwijst het detail ook naar de dynamische voetbalstijl en essentie van het Nederlandse nationale voetbalteam, waarin passen en bewegen centraal staat. Verder komen er in de binnenzijde van de v-hals ook details naar voren. Hierin is een blauwe driehoek gedrukt die een oranje kroon uitbeeldt. Deze kroon werd voorheen boven de oranje leeuw op de linkerborst uitgebeeld. De mouwen van het Nederland uitshirt kunnen omgeslagen worden, zodat er een oranje bies ontstaat. Het nieuwe Nederlands elftal tenue wordt gecomplementeerd door een paarsig blauw short en kousen. Het short valt nog getailleerder dan het voetbalshirt van het Nederlands elftal. In dit nieuwe uitshirt zullen sterren als Sneijder, Van Persie, Robben en Van der Wiel schitteren. Het nieuwe uitshirt is natuurlijk meteen te koop bij de grootste online voetbalshop van Nederland Subside Sports. De nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirts kunnen worden voorzien van officiële printing en 10% korting. Deze printing is ontworpen door de legendarische Nederlandse ontwerper Wim Crouwel. De printing is een verwijzing naar de printing van de jaren '70 en bezit ook een kroon aan de onderzijde. Check hieronder foto's van het nieuwe Nederland uitshirt. Bij Subside Sports kan je uiteraard ook de nieuwe Nederlands Elftal WK 2014 thuisshirts, trainingspakken, trainingsshirts, retro shirts, t-shirts en andere Oranje merchandising kopen! 

Koop het hier... en geef hieronder net als ons jouw mening over het nieuwe uitshirt van Nederland.

Holland Uitshirt WK 2014

Nederlands Elftal Uitshirt WK 2014

Nederlands Elftal Uitshirt 2014-2015

Nederlands Elftal Away 2014-2015

Nederlands Elftal Uitshirt 2015

Extra informatie


Uiteraard zijn de nieuwe WK voetbalshirts 2014-2015 van Oranje uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Nederlands Elftal WK 2014 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Nederlands Elftal coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van ORANJE is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie! 

 

Bron foto's: news.nike.com