19 maart 2015

Nederlands Elftal uitshirt 2015-2016

Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de KNVB. Vorige week lekte het design van het mogelijke nieuwe shirt van Oranje al uit. Dit design blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe uitshirt van Nederland te worden. In dit nieuwe uitshirt speelt het Nederlands Elftal de resterende uitwedstrijden tot het EK van 2016. Dit betreffen slechts een aantal kwalificatie- en oefenwedstrijden op vreemde bodem. Traditioneel lanceren Nike en de KNVB zowel een nieuw thuisshirt als uitshirt voor het EK, dat in Frankrijk gehouden wordt. Tot nu toe zijn er slechts drie uitwedstrijden gepland. Op 12 juni 2015 speelt het Nederlands Elftal uit tegen Letland voor de kwalificatie van Euro 2016, op 6 september tegen Turkije en op 10 oktober reist Oranje af naar Kazachstan, waar de voorlaatste wedstrijd voor de kwalificatie voor het EK gespeeld worden. Oranje speelt voor het eerst in het nieuwe shirt in de oefenwedstrijd tegen Spanje op 24 maart 2015. Uiteraard zullen er daarna nog een aantal oefenwedstrijden gepland worden op vreemde bodem, waarin het Nederlands Elftal in het nieuw te lanceren uitshirt zal gaan spelen.

Vorige week kwamen we al met het nieuws dat het nieuwe uitshirt van het Nederlands Elftal voor 2015-2016 overwegend wit is en dit bleek waar te zijn. Hiermee wordt het blauwe Nederlands Elftal uittenue ingeruild voor een geheel wit exemplaar. De laatste keer dat het Nederlands Elftal een wit uitshirt had was tijdens 2013-2014, in de voorbereiding op het WK van 2014. Destrijds bevatten de shirts een diagonale rood/wit/blauwe baan over de romp. Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt wordt echter gekenmerkt door flitsende oranje details. Deze oranje details komen terug in een stuk aan de binnenkant van de v-hals en in de flitsende lijnen aan de zijkanten van het voetbalshirt. Bovendien is het logo van Nike op de rechter borst oranje. Verder is de linker borst voorzien van het authentieke logo van de KNVB. Deze badge is wit met een oranje leeuw. Op de nieuwe Nederlands Elftal pre match top en trainingsshirts zagen we deze badge ook al terug. Dit is het embleem ter ere van het 125 jarig bestaan van de KNVB in 2014. De KNVB bestond op 8 december 2014 125 jaar. Deze badge wordt gekenmerkt door de authentiek leeuw en werd ook gebruikt tijdens de jaren '60 en '70. Deze badge stond bovendien op de voetbalshirts waarin Oranje tijdens het WK speelde en dus ook op het Nederlands Elftal thuisshirt. Het Nederlands Elftal speelt het komende jaar in hetzelfde thuisshirt als dat het deed tijdens het WK. Een ander detail is te vinden aan de binnenkant van de hals. Hierin bevindt zich namelijk een driehoek met daarin een oranje kroon, welke een verwijzing is naar het koninkrijk Nederland. De bedrukking op de achterkant van de voetbalshirts bevat opnieuw een speciaal lettertype. De Nederlandse grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel ontwierp namelijk een speciaal lettertype voor de namen en rugnummers waardoor het tenue memoreert aan het succesvolle Oranje uit de jaren zeventig.

De nieuwe Nederlands Elftal shirts worden gecompleteerd door flitsende oranje voetbalbroekjes met daarop donkere horizontale oranje strepen en naar de onderkant ook horizontale witte strepen. Deze strepen maken dat het short een flitsend karakter heeft. Volgens Nike is dit geheel in lijn met de Nederlandse speelstijl van snelheid, beweging en energie. Verder zijn de voetbalbroekjes uitgerust met het logo van Nike en het authentieke KNVB logo. De kousen zijn geheel wit en bevatten een oranje Nike swoosh. Naast dit nieuwe uitshirt, lanceerden de KNVB en Nike ook twee nieuwe trainingsshirts (een rode en een blauwe), een nieuwe pre-match top en nieuwe presentatiepakken. Check hieronder de foto's van het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt 2015-2016. Dit voetbalshirt kan je direct in volwassen maten en kindermaten kopen in de online voetbalshop van Subside Sports! INCLUSIEF € 10,- KORTING en de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Koop het hier... en deel hieronder jouw mening!

Nieuwe Nederlands Elftal Uitshirt 2015-2016 (1)

Nieuwe Nederland Uitshirt 2015-2016

Nederlands Elftal Uitshirts 2015-2016

Extra informatie
 
Uiteraard zijn de nieuwe Nederlands Elftal uitshirts 2015-2016 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Nederlands Elftal uitshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Nederlands Elftal coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele uittenue van ORANJE is gemaakt van gerecycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie! 

Bron: news.nike.com