Vandaag is dan ook echt het nieuwe Nederlands Elftal WK 2014 officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de KNVB. Eerder lekte het design van het voetbalshirt al uit via verschillende fora en websites. Dit blijkt nu ook daadwerkelijk het nieuwe Nederlands Elftal WK 2014 thuisshirt te worden. In dit voetbalshirt speelt het Nederlands Elftal de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2014 in Brazilië en bovendien de kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 gedurende de seizoenen 2014 en 2015. Oranje is tijdens het WK ingedeeld in poule B en strijdt met Spanje, Chili en Australië om een plaats in de volgende ronde. Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt is uiteraard overwegend oranje en staat in het teken van het 125 jarig bestaan van de KNVB. Daarnaast bevat het voetbalshirt een kleine v-hals. De rechter borst bevat het logo van Nike in het wit en de andere borst bevat een KNVB badge met daarop een authentieke leeuw.

De badge stond ook op de Nederlands Elftal voetbalshirts in de jaren '60 en '70. De leeuw heeft echter op dit nieuwe voetbalshirt een andere functie. De reden dat de huidige KNVB badge niet op het voetbalshirt staat, maar deze authentieke badge is omdat de KNVB dit jaar 125 jaar bestaat. In dit authentieke logo zijn ook de jaartallen 1889 en 2014 verwerkt. De KNVB is namelijk opgericht op 8 december 1889. Daarnaast symboliseert de leeuw een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal en staat het voor belangrijke Nederlandse waarden als eenvoud, eer en eenheid. Een mooi detail van het Nederlands Elftal WK 2014 shirt is dat de mouwen van het voetbalshirt kunnen omgeslagen worden. Hierdoor is het voetbalshirt ook in het bezit van een witte band onder aan de mouw. Verder bevat het shirt een subtiele verwijzing naar de Nederlandse vlag. De binnenkant van de kraag is namelijk voorzien van drie lijnen in de kleuren rood, wit en blauw en bevatten daaronder een kroontje. Ook deze kroon is een verwijzing naar het 125 jarig bestaan van de KNVB. Voor de officiële bedrukking van de Nederlands Elftal voetbalshirts hebben Nike en de KNVB designer Wim Crouwel gemaakt hiervoor een ontwerp te maken. Crouwel heeft daarvoor de achterkant van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt gebruikt als canvas om een modern font op te projecteren, welke ook iets retro-achtigs heeft. De lijnen in de rugnummers en borstnummers doen denken aan het font van de Nederlands Elftal bedrukking tijdens de jaren '70.

Het nieuwe Nederlands Elftal thuistenue wordt gecompleteerd door een oranje of wit voetbalbroekje met daarop de logo's van de KNVB en Nike. De kousen zijn geheel oranje en bevatten een witte Nike swoosh. Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt zal dan ook voor het eerst gedragen worden in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 5 maart in het Stade De France in Parijs. Check hieronder in ieder geval de officiële foto's van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt. De nieuwe thuisshirts en uitshirts van het Nederlands Elftal kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, zowel in kindermaten als in volwassen maten. Daarnaast is ook het authentic of match shirt van het Nederlands Elftal gelanceerd. Deze zijn duurder dan de replica versie en zijn ook echte de voetbalshirts, die de spelers van het Nederlands Elftal dragen tijdens de wedstrijden. Bij Subside Sports kan je ook de Nederlands Elftal trainingsshirts, N98 jackets, trainingspakken, retro shirts, trainingsjacks, tenues en andere Nederlands Elftal merchandising kopen. Inclusief 10% korting en officiële bedrukking van de Nederlands Elftal sterspelers als Van Persie, Robben en Sneijder. Bovendien kan je daar je Nederlands Elftal voetbalshirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer en een officiële WK 2014 transfer!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Nederlands Elftal Thuisshirt 2014-2015 (3)

Nederlands ELftal WK 2014 Shirt

Nederlands Elftal WK 2014-2015 Thuisshirt

Nederlands Elftal WK 2014 Tenue

Nederlands Elftal WK 2014 Bedrukking

Extra informatie


Uiteraard zijn de nieuwe WK voetbalshirts 2014-2015 van Oranje uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Nederlands Elftal WK 2014 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Nederlands Elftal coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van ORANJE is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com