21 april 2017

Nederlands Elftal retro voetbalshirt WK 1994

We kwamen weer een nostalgisch voetbalshirt tegen van 'The Good Old Days' van het Nederlands Elftal. Een voetbalshirt waarin menig Nederlander midden in de nacht de wedstrijden van het Nederlands Elftal op tv zag. Het shirt is gebaseerd p het shirt welke de Oranje spelers droegen tijdens het WK 1994 in de USA. Dit is het officiële Holland retro voetbalshirt van Score Draw. Hoewel destijds Lotto nog kledingsponsor was heeft Score Draw het shirt opnieuw gelanceerd. We bespreken hieronder de historie van het shirt en natuurlijk het speciale design!

Direct enthousiast over het Nederlands Elftal shirt van 1994? Koop het exclusief in deze SHOP

Geschiedenis Nederlands Elftal voetbalshirt 1994

Onder leiding van Dick Advocaat wist het Nederlands Elftal zich te kwalificeren voor het WK in de VS. In een poule met onder andere Noorwegen, Engeland, Polen en Turkije eindigde Nederland als tweede in de poule. Voor aanvang van het WK besloot Ruud Gullit een punt te zetten achter zijn loopbaan als international, hij hekelde de aanvallende tactiek en zijn rol als rechtsbuiten in het elftal onder bondscoach Advocaat.

Tijdens het WK '94 werd Holland gekoppeld aan België, Saoedi-Arabië en Marokko. De eerste wedstrijd tegen Saoedi-Arabië werd met 2-1 gewonnen door doelpunten van Jonk en Taument. De tweede wedstrijd tegen België ging met 1-0 verloren door een doelpunt van de Belgische verdediger Albert. De laatste groepswedstrijd tegen Marokko eindigde in een 1-2 overwinning. De doelpuntenmakers voor Oranje waren Bergkamp en Roy. Door deze overwinning eindigde Nederland als eerste in de poule. In de achtste finale moesten de Oranje Leeuwen het opnemen tegen Ierland. In Orlando won het Nederlands Elftal met 2-0 door doelpunten van Bergkamp en Jonk. De kwartfinale tegen Brazilië bleek een ware thriller te worden. Na rust vielen er 5 doelpunten te noteren. De Brazilianen opende via Romario de score en enkele minuten later scoorde Bebeto de 0-2. Vrijwel direct zorgde Bergkamp voor de aansluitingstreffer, 1-2. Tien minuten later maakte Winter via zijn hoofd uit een hoekschop de 2-2. Brazilië bleek de meest gelukkige want linksachter Branco schoot uit een vrije trap de 2-3 achter doelman De Goeij. Brazilië zou later het WK 1994 in de Verenigde Staten op hun naam schrijven door in de finale Italië na strafschoppen te verslaan. De selectie van het Nederlands Elftal bestond tijdens dit WK uit onder andere Rijkaard, Koeman, Jonk,Wouters, Bergkamp en de gebroeders De Boer.

Nederland retro voetbalshirt WK 1994

Het Holland retro shirt welke gedragen werd tijdens het WK 1994 in de USA heeft uiteraard een oranje kleur gekregen. Kenmerkend voor dit Oranje voetbalshirt is het watermerk van de bekende Hollandse leeuw over het hele shirt. Deze leeuw is ook op de linkerborst terug te vinden in het wit. Daaronder de tekst KNVB. Daarnaast bevat het Holland '94 shirt een witte kraag en v-hals. Een leuk detail op de kraag zijn de rood-wit-blauwe lijntjes. De kleuren van de vlag van Nederland zijn ook terug te vinden op de biesjes.

Het Holland WK 1994 shirt van Score Draw is exclusief te koop in de online sportfaschion shop van Sportus.nl.