26 juli 2017

Manchester City uitshirt 2017-2018

Het nieuwe Manchester City uitshirt voor 2017-2018 is vandaag officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor Nike. Dit gebeurde tijdens de oefentrip van de equipe van Pep Guardiola in Los Angels. In dit nieuwe shirt speelt City de uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup en Champions League gedurende 2017-2018. Manchester City eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats in de Engelse competitie, waardoor het dit seizoen weer in de groepsfase van de Champions League speelt. Het nieuwe uitshirt van ''The Citizens'' is opnieuw geïnspireerd door een aantal legendarische shirts uit de geschiedenis van de club. Check hieronder de details van het nieuwe voetbalshirt van City!

Paars Manchester City uit shirt en tenue kopen

Het nieuwe uitshirt van Manchester City is dit seizoen overwegend paars. Deze kleur is geïnspireerd door de shirts van de club tijdens in 1956. In 1956 won de club voor de derde keer in haar bestaan de FA Cup. In de finale in het Wembley Stadium in Londen werd Birmingham City met 3-1 verslagen. Ook het voetbalshirt van het seizoen 1967-1968 bevatte paarse details. Ook dit was een legendarisch seizoen, omdat de club in dit seizoen voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen van Engeland werd. De laatste keer dat ''The Citizens'' een paars uitshirt hadden, was tijdens het seizoen 2002-2003. Destijds was het Franse sportmerk Le Coq Sportif nog kledingsponsor van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Etihad Stadium.

Dit seizoen is Nike opnieuw kledingsponsor van de club. Het Amerikaanse sportmerk vervult deze functie sinds 2013 en dit contract loopt nog tot 2019. De swoosh van het merk staat in het wit op de rechter borst van het paarse uitshirt en de andere borst bevat het logo van de club. Verder staat hoofdsponsor Etihad Airways op het midden van het voetbalshirt. Qua design is het shirt gebaseerd op het Vapor template van Nike met wat subtiele veranderingen in de structuur van de mouwen. Dit betekent ook dat het shirt een strip aan de achterkant van de v-hals. Deze strip is geheel in stijl van de clubkleuren van de club en is licht blauw. In deze strip staat een deel van de naam van de club: ''CITY.'' De licht blauwe kleur komt ook weer terug in de strip aan de zijkanten van het nieuwe uitshirt. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt ook nog eens voor ventilatie.

Het nieuwe Manchester City uittenue wordt gecompleteerd door een paars voetbalbroekje met aan de zijkanten een donkere strip. Op de broekjes staan bovendien de logo's van de club en Nike. De kousen zijn ook paars en zijn aan de bovenkant uitgerust met een dunne licht blauwe lijn. Ook staat de swoosh van Nike met een deel van de naam van de club (CITY) op de sokken. Zoals alle Nike tenues is dit tenue ook uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn bovendien uitgerust met de Aeroswift technology van Nike. Check meer over deze technologie hieronder of check het nieuwe Manchester City thuisshirt voor 2017-2018. 

 

Manchester City uitshirt 2017-2018 kopen

Het nieuwe Manchester City uitshirt of tenue voor 2017-2018 kan je per direct voor kinderen en volwassenen kopen. Dit kan in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes hebben een prijs van € 39,95 voor volwassenen en voor KIDS € 34,95. De kousen zijn € 17,95. In deze winkels kan je het nieuwe shirt van City ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de originele en officiële Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van City kopen, check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Check het nieuwste City shirt in deze officiële SHOP

of de officiële NIKE SHOP! 

Manchester City authentic VAPOR MATCH shirt 2017-2018

Manchester City en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.