31 mei 2017

Manchester City thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe Manchester City thuisshirt voor 2017-2018 is officieel gelanceerd door Nike en de Engelse club. In dit nieuwe shirt spelen ''The Citizens'' de Premier League, FA Cup en Champions League wedstrijden in het Etihad Stadium gedurende komend seizoen. City eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Premier League, waardoor het opnieuw aan zal treden in de Champions League. Het nieuwe shirt van de club van trainer Pep Guardiola is gebaseerd op een speciaal shirt uit de geschiedenis van de club. Het shirt is namelijk geïnspireerd door het shirt van het seizoen 1967-1968, het seizoen waarin de club voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen werd van Engeland. Dit is dit seizoen precies 50 jaar geleden. Check hieronder alle details van het nieuwe tricot van ''The Sky Blues.''

Direct enthousiast over het nieuwe Manchester City shirt voor 2017-2018? Scoor het exclusief in deze officiële SHOP (inclusief officiële bedrukking en iets goedkoper) of  deze officiële NIKE SHOP! 

Manchester City thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Manchester City thuisshirt van dit seizoen heeft een simpel design, geheel in stijl van de vintage voetbalshirts van de jaren '60. Sterren van het elftal van 1967-1968 waren onder andere Mike Summerbee, Colin Bell en Franny Lee. Het shirt van dit seizoen is zoals altijd licht blauw en is uitgerust met een crew neck. De achterkant van deze ronde hals bevat een witte band. In deze witte band is aan de achterkant een deel van de naam van de club vewerkt. De witte accenten komen bovendien terug in een strip aan de zijkanten van het voetbalshirt. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt ook voor ventilatie. De mouwen van het shirt hebben een iets donkerdere tint licht blauw dan de body van het shirt. Verder bevat het nieuwe voetbalshirt van Man. City weinig opvallende details. Op de borst van het shirt prijken de logo's van de club en Nike. Nike verzorgt sinds het seizoen 2013-2014 de tenues van ''The Citizens.'' Het contract tussen beide partijen loopt na dit seizoen af en het is nog niet zeker op beide partijen gaan verlengen. Op het midden van het nieuwe shirt prijkt hoofdsponsor Etihad Airways. De vliegmaatschappij is sinds 2009 verbonden aan de Engelse club en is daarnaast naamgever van het stadion van de club.

Het nieuwe Manchester City tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje. Dit broekje bevat aan de zijkanten een licht blauwe strip en op de shorts prijken tevens de logo's van de club en Nike. De kousen zijn ook overwegend licht blauw en bevatten opvallend genoeg een bordeaux rode lijn. In het verleden heeft de kleur bordeaux rood (maroon) verschillende andere shirts gedomineerd. Een bekend bordeaux rood shirt was het uitshirt van 1955-1956. Hierin won de club de FA Cup. Op dit shirt was bovendien het Umbro uitshirt van 2012-2013 gebaseerd. Voor het laatst kwam deze kleur terug in de kousen van het thuistenue van 2010-2011. Op de kousen staan ook de naam van de club (CITY) en de swoosh van Nike in het navy blauw. 

In deze nieuwe tenues schitteren vanaf nu sterren als Aguero, Bernardo Silva, Gabriël Jesus, De Bruyne, Sané, Sterling, Gundogan, Touré en nog meer sterren. Zoals alle Nike tenues zijn de nieuwe tenues van City uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts zijn bovendien uitgerust met de AEROSWIFT Technology. Check daar meer over hieronder. Check ook het nieuwe uitshirt van Manchester City. 

Manchester City thuisshirt en tenue 2017-2018 kopen

Het nieuwe Manchester City shirt kan je vanaf nu voor kinderen en volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 69,95 en voor volwassenen € 79,95/€ 84,95. De broekjes hebben een prijs van €39,95 voor volwassenen en € 34,95 voor KIDS. De kousen zijn € 17,95. De tenues zijn beschikbaar in de maten 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande online winkels kan je het nieuwe shirt van City laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele Manchester City bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere Manchester City producten kopen? Check het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering. 

Check het nieuwste City shirt in deze officiële SHOP (iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking)

of deze officiële NIKE SHOP! Manchester City authentic VAPOR MATCH shirt 2017-2018

Manchester City en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.